Πιλότος ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους ο Elon Musk

Elon Musk

O ιδρυτής της Tesla διέθετε στη συλλογή ένα μαχητικό αεροσκάφος με σοβιετικές ρίζες, κατακτώντας τους αιθέρες πριν βάλει στο στόχαστρό του την απεραντοσύνη του Διαστήματος.

Ο Elon Musk, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου. Γεννημένος στη Νότια Αφρική, επέδειξε από πολύ νωρίς τις ικανότητές του στην ψηφιακή τεχνολογία επιτυγχάνοντας σε ηλικία μόλις 12 ετών να δημιουργήσει το πρώτο video game το οποίο και διέθεσε προς πώληση κερδίζοντας το ποσό των 500 δολαρίων.

Η συνέχεια υπήρξε ανάλογη, με τον Elon Musk να γίνεται σε ηλικία 28 ετών πολυεκατομμυριούχος, ενώ τρία χρόνια αργότερα κατάφερε να προσθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό 165 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση της PayPal.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησε η ίδρυση της Tesla, της SpaceX και πολλών άλλων εταιρειών οι οποίες έχουν αναλάβει την υλοποίηση καινοτόμων projects.

Πέρα από την αγάπη του για την τεχνολογία, ο Elon Musk είναι λάτρης και της ταχύτητας. Τα οχήματα που έχουν κατά καιρούς αποτελέσει κομμάτι της προσωπικής συλλογής του το αποδεικνύουν, ωστόσο, δεν είναι μόνον τα αυτοκίνητα εκείνα που αποδεικνύουν το… ανήσυχο πνεύμα του ιδρυτή της Tesla.

Κι αυτό γιατί στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ο ιδιόρρυθμος Elon Musk διέθετε στην κατοχή του ένα μαχητικό αεροσκάφος σοβιετικής προέλευσης, με το οποίο συνήθιζε να πετά απολαμβάνοντας την εμπειρία που μπορεί να προσφέρουν οι πτήσεις με ένα Aero L-39 Albatros.

To τελευταίο εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 στην Τσεχοσλοβακία και χρησιμοποιήθηκε κατά κύριο λόγο ως εκπαιδευτικό αεροσκάφος σε χώρες του ανατολικού μπλοκ και στη Σοβιετική Ένωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλωστε πολλά από τα μηχανικά μέρη, το σύστημα χειρισμού και τα οπλικά συστήματα ήταν σοβιετικής καταγωγής.

Στην πορεία του χρόνου, το Aero L-39 Albartos, αναβαθμίστηκε υιοθετώντας έναν πιο… δυτικό προσανατολισμό. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, βέβαια, η παραγωγή του μαχητικού αεροσκάφους περιορίστηκε σημαντικά, γεγονός που οδήγησε το 1996 στην αποστράτευσή του.

Σε ό,τι αφορά στον Elon Musk και την εμπλοκή του με την… αεροπλοΐα, ο Νοτιαφρικανός είχε δηλώσει σχετικά με το… σοβιετικό απόκτημά του. «Πιθανώς το πιο διασκεδαστικό αεροπλάνο που έχω είναι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος». «Έχει τσέχικο πλαίσιο, ουκρανικό κινητήρα, ρωσικά συστήματα χειρισμού. Είναι αυτό στο οποίο συνήθιζαν να εκπαιδεύουν τους πιλότους των μαχητικών τους, άρα είναι απίστευτα ευέλικτο».

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ