Το Skoda που έπιασε τα 366 χλμ./ώρα (video)

Skoda Octavia Record C&M 1

H Skoda έγραψε ιστορία το 2011 με ένα Octavia RS 600 ίππων, πετυχαίνοντας ρεκόρ ταχύτητας στις αλυκές του Μπονεβίλ της Γιούτα.

Το ανανεωμένο Octavia RS δεύτερης γενιάς εφοδιαζόταν με έναν 2λιτρο TFSI 200 ίππων και κατάφερνε να συνδυάζει τους πολύ καλούς χώρους για μια οικογένεια με τις επιδόσεις ενός δυνατού GTi.

Skoda Octavia C&M 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To 2011, η Skoda Μεγάλης Βρετανίας ήθελε να πετύχει νέο ρεκόρ ταχύτητας στα 2λιτρα τούρμπο αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής, με αποτέλεσμα να ενδυναμώσει μέσα σε δύο μήνες ένα εργοστασιακό Octavia RS και να κατευθυνθεί στις αλυκές του Μπονεβίλ.

Με αυτό τον τρόπο γεννήθηκε το εικονιζόμενο Skoda Octavia RS των 600 ίππων. Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν από την Skoda UK αφορούσαν την τοποθέτηση μιας μεγαλύτερης τουρμπίνας της Garrett, ενός intercooler αυξημένων διαστάσεων, την βελτίωση του συστήματος ψύξης και την επαναχαρτογράφηση της ECU.

Skoda Octavia C&M 2

Όπως αντιλαμβάνεστε, σε σχέση με το εργοστασιακών προδιαγραφών Skoda Octavia RS της εποχής, το βελτιωμένο αποδίδει 3 φορές περισσότερη ισχύ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η τοποθέτηση ενός ελεγχόμενου διαφορικού και το σασμάν από ένα Superb Greenline με μακριά κλιμάκωση. Επιπλέον, οι μηχανικοί προχώρησαν σε τοποθέτηση ανάρτησης χαμηλώματος (-80 χλστ.) και τροχών 15 ιντσών αεροδυναμικής σχεδίασης, για ευνόητους λόγους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο να πιάσει τα 366 χλμ./ώρα στις 19 Αυγούστου του 2011, πραγματοποιώντας το ρεκόρ. Από τότε έχουν περάσει ακριβώς 10 χρόνια και με αφορμή αυτό το σπουδαίο γεγονός, η Skoda UK πραγματοποίησε ένα μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης του συγκεκριμένου αυτοκίνητου και τοποθέτησε τους μεγαλύτερους εργοστασιακούς τροχούς για να μπορέσει πλέον να κοσμήσει τα κεντρικά της γραφεία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ