Η άγνωστη ιστορία πίσω από το περιπολικό των 500 ίππων της Ελληνικής Αστυνομίας

Skoda Octavia Περιπολικό

Μια παροπλισμένη Skoda Octavia της Ελληνικής Αστυνομία μεταμορφώθηκε σε πραγματικό τετράτροχο κτήνος απόδοσης 500 ίππων εξαντλώντας κάθε περιθώριο βελτίωσης και αναβάθμισης.

Μολονότι δεν διαθέτει την αίγλη και την λάμψη εκείνων των περιπολικών που «στελέχωσαν» την περίφημη «Oμάδα Σίγμα», η άσημη λευκή Skoda Octavia με τα γνωστά σε όλους μας διακριτικά λίγο έλειψε να κατακτήσει τον τίτλο του ισχυρότερου-ικανότερου περιπολικού που έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Αστυνομία.

Skoda Octavia Περιπολικό
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Skoda Octavia πρώτης γενιάς παρέμενε παροπλισμένη σε εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα έως ότου ένας αστυνομικός αποφάσισε να αλλάξει τη μοίρα του περιπολικού, επενδύοντας πάνω το όνειρο της δημιουργίας ενός πανίσχυρου και ικανότατου τετράτροχου.

Η συνέχεια γράφτηκε σε ένα συνεργείο στο Μενίδι, το οποίο και ανέλαβε να επαναφέρει στη ζωή τον κινητήρα της Skoda Octavia, προχωρώντας ταυτόχρονα στη θεαματική αναβάθμισή του.

Skoda Octavia Περιπολικό

Σύμφωνα με τους μηχανικούς που επιμελήθηκαν τις εργασίες αναβάθμισης, η ισχύς του περιπολικού έφτασε τους 500 ίππους, ωστόσο, δεν είναι μόνον ο κινητήρας ο οποίος απέκτησε υπερφυσικές δυνατότητες αλλά και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, ξεκινώντας από τις αναρτήσεις και καταλήγοντας στο σύστημα πέδησης.

Το περιπολικό των 500 ίππων αποτέλεσε την αφορμή ώστε ο εμπνευστής του και ο άνθρωπος που χρηματοδότησε τη δημιουργία του, ο Γιώργος Βραχνής, να γίνει γνωστός στους κύκλους της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, ο εν λόγω αστυνομικός θα επιστρέψει στο προσκήνιο της επικαιρότητας, καθώς θα τεθεί σε διαθεσιμότητα εξαιτίας της αντιεμβολιαστικής ρητορικής που θα αναπτύξει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.  

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ