Skoda Afriq: Το αυτοκίνητο που παράγει πόσιμο νερό

Skoda Afric

Τη δυνατότητα να παράγει πόσιμο νερό διαθέτει μεταξύ άλλων το Skoda Afriq, το οποίο φέρει την υπογραφή μιας ομάδας σπουδαστών.

Ένα αυτοκίνητο διαφορετικό από τα άλλα εξέλιξε η Skoda σε συνεργασία μια μια ομάδα 25 σπουδαστών οι οποίοι και εργάστηκαν εντατικά πάνω στο project αυτό.

Ο λόγος για το Skoda Afriq, το οποίο ναι μεν έχει αφετηρία το γνωστό σε όλους Kamiq, ωστόσο, διαφοροποιείται σε όλα σχεδόν τα επίπεδα ενσωματώνοντας πρωτοποριακά και συνάμα αντιφατικά χαρακτηριστικά

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την πρώτη ματιά μπορεί κανείς να δηλώσει με σιγουριά ότι πρόκειται για την αγωνιστική εκδοχή του αυτοκινήτου, καθώς πέρα από τη… μάχιμη περιβολή, σε ένα αγωνιστικό πρωτότυπο παραπέμπει και ο «πολεμικός» διάκοσμος του εσωτερικού, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί δύο bucket καθίσματα καθώς και το απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις roll cage.

Τη διαφορά, πάντως, κάνει το σύστημα παραγωγής πόσιμου νερού που βρίσκεται τοποθετημένο στην πίσω σειρά καθισμάτων, αξιοποιώντας την υγρασία της ατμόσφαιρας.

Η πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής νερού έχει εξελιχθεί από την Ισραηλινή Watergen και η λειτουργία του χωρίζεται σε τέσσερα στάδια. Στο πρώτο στάδιο εξασφαλίζεται η απαραίτητη ποσότητα αέρα με τη χρήση ανεμιστήρων, στη συνέχεια ο αέρας αυτός φιλτράρεται ώστε να αφαιρεθούν τα ξένα σώματα πριν καταλήξει σε έναν εναλλάκτη θερμότητας ο οποίος δεσμεύει την υγρασία που περιέχει. Το τελικό στάδιο της διαδικασίας περιλαμβάνει τη διύλιση του νερού με τη χρήση φίλτρων και UV ακτινοβολίας η οποία εξουδετερώνει ιούς και βακτήρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιστρέφοντας στις προδιαγραφές του Afriq, αυτό που αξίζει να σημειώσουμε πέρα από την παρουσία ενός δίλιτρου κινητήρα diesel κάτω από το καπό του, είναι το γεγονός ότι το πρωτότυπο Skoda διαθέτει σύστημα τετρακίνησης, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα. 

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ