Οι σήραγγες-φαντάσματα του Σκαραμαγκά «ζωντανεύουν» -Προ των πυλών το έργο πνοής για τη Δυτική Αττική

Σήραγγες Σκαραμαγκά

Μπαίνει στις «ράγες» το μεγάλο έργο που θα αποσυμφορήσει θεαματικά την κίνηση των οχημάτων τόσο στην Εθνική Οδό από και προς Κόρινθο όσο και τις λεωφ. Σχιστού και Αθηνών.

Μέσα στον Ιανουάριο θα δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Γιώργος Καραγιάννης.

Πρόκειται για το εθνικής σημασίας έργο σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής του Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και την ολοκλήρωση του τριπλού κόμβου του Σκαραμαγκά. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 55 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

κίνηση Αθήνα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αντικείμενο του έργου

-Ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω στο τελευταίο τμήμα της μήκους 1,4 χλμ. μέχρι την Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου με την κατασκευή του ανισόπεδου ημικόμβου (Η/Κ) Σκαραμαγκά.

-Αναβάθμιση του υφιστάμενου Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Σχιστού με κατασκευή ενός ακόμη υπερυψωμένου κλάδου με νέα γέφυρα υπεράνω της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου.

-Αναβάθμιση της Ε.Ο. Αθηνών -Κορίνθου στο τμήμα της μεταξύ του Η/Κ Σκαραμαγκά και του Α/Κ Σχιστού με αύξηση και αναδιαμόρφωση των λωρίδων κυκλοφορίας αυτής.

-Κατασκευή του νέου Α/Κ Ναυπηγείων επί της Λεωφόρου Σχιστού ανάντη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που είναι αναγκαίος για την κατάργηση του ισόπεδου σηματοδοτημένου κόμβου στη διασταύρωση με Λεωφόρο Σχιστού και του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά καθώς και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων κυκλοφοριακών απαιτήσεων του οδικού δικτύου της περιοχής. Στο πλαίσιο της κατασκευής του εν λόγω Ανισόπεδου Κόμβου αλλά και της αναβάθμισης του Α/Κ Σχιστού προβλέπεται και αναδιαμόρφωση της Λεωφόρου Σχιστού στο μεταξύ των δύο αυτών κόμβων τμήμα αυτής.

-Κατασκευή του απαιτούμενου δικτύου συλλεκτήρων όμβριων της περιοχής που εντάσσεται και εξυπηρετεί και τα παραπάνω οδικά έργα.

-Εργασίες μετατόπισης/προστασίας των δικτύων Ο.Κ.Ω. (Φυσικό Αέριο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ κ.ά).

σήραγγες σκαραμαγκά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα οφέλη

Η κατασκευή του τριπλού κόμβου θα σημάνει την απευθείας σύνδεση της Εθνικής Οδού με τη Λ.Σχιστού, την ολοκλήρωση της ημιδιανοιγμένης Περιφερειακής Αιγάλεω που θα συνδέσει τη Λ. Σχιστού με την Αττική Οδό, αλλά και τη λειτουργία των διανοιγμένων σηραγγών-«φαντάσματα» που βρίσκονται στροφή προς Σκαραμαγκά και πριν την Λίμνη Κουμουνδούρου.

Επιπροσθέτως, θα βελτιωθεί σε θεαματικό βαθμό η κυκλοφοριακή ροή από την Αθήνα προς το βιομηχανικό κέντρο του Ασπροπύργου και την Ολυμπία Οδό και προς Σχιστό και το λιμάνι του Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ