Οι ξεχασμένες σήραγγες του Σκαραμαγκά «ζωντανεύουν» -Πώς αλλάζουν τη Δυτική Αττική

τριπλός κόμβος σκαραμαγκά

Σε ιδιαίτερα ώριμο επίπεδο φαίνεται πως βρίσκεται το έργο για την ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω που θα αλλάξει τα κυκλοφοριακά δεδομένα.

Ένα από τα έργα που έμειναν… μακέτες έχει βγει τους τελευταίους μήνες από τα συρτάρια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στην πρωτεύουσα και την εξυπηρέτηση της Δυτική Αττικής.

Πρόκειται για τη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω, στην οποία αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, υπεύθυνος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως επισήμανε, «το έργο βρίσκεται σε μια πολύ ώριμη φάση. Έχουν γίνει οι απαιτούμενες μελέτες και έχουν ήδη εγκριθεί. Επιπλέον, έχουν εκδοθεί και οι περιβαλλοντικοί όροι και έχει κηρυχθεί η απαλλοτρίωση. Αυτή τη στιγμή, αναμένεται η ένταξή του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και η δημοπράτησή του».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
τριπλός Κόμβος σκαραμαγκά

Το έργο έχει χαρακτηριστεί «εθνικής σημασίας», έχει κόστος 55 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά αφορά τη σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω (που ουσιαστικά λειτουργεί έως προέκταση της Αττικής Οδού) με την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και την ολοκλήρωση του Τριπλού Κόμβου Σκαραμαγκά.

Η ολοκλήρωσή του κρίνεται επιτακτική δεδομένου ότι θα αποσυμφορήσει σημαντικά την κίνηση των οχημάτων τόσο στην Εθνική Οδό από και προς Κόρινθο, όσο και στις λεωφόρους Σχιστού και Αθηνών.

Παράλληλα, με τους 3 αναβαθμισμένους κόμβους σε Ναυπηγεία, Σκαραμαγκά και Σχιστό, η Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω θα αναβαθμίσει τη δυτική πλευρά της πόλης, ενώ θα σηματοδοτήσει και την ολοκλήρωση/λειτουργία των διανοιγμένων σηραγγών «φαντάσματα» στη στροφή στον Σκαραμαγκά.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο «Σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Εθνική Οδό (Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου και ολοκλήρωση του Κόμβου Σκαραμαγκά» περιλαμβάνει:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω στο τελευταίο τμήμα της μήκους 1,4 χλμ. μέχρι την Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου με την κατασκευή του ανισόπεδου ημικόμβου (Η/Κ) Σκαραμαγκά.

- Αναβάθμιση του υφιστάμενου Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Σχιστού με κατασκευή ενός ακόμη υπερυψωμένου κλάδου με νέα γέφυρα υπεράνω της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου.

τριπλός Κόμβος σκαραμαγκά

- Αναβάθμιση της Ε.Ο. Αθηνών -Κορίνθου στο τμήμα της μεταξύ του Η/Κ Σκαραμαγκά και του Α/Κ Σχιστού με αύξηση και αναδιαμόρφωση των λωρίδων κυκλοφορίας αυτής.

- Κατασκευή του νέου Α/Κ Ναυπηγείων επί της Λεωφόρου Σχιστού ανάντη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που είναι αναγκαίος για την κατάργηση του ισόπεδου σηματοδοτημένου κόμβου στη διασταύρωση με Λεωφόρο Σχιστού και του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά καθώς και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων κυκλοφοριακών απαιτήσεων του οδικού δικτύου της περιοχής. Στα πλαίσια της κατασκευής του εν λόγω Ανισόπεδου Κόμβου αλλά και της αναβάθμισης του Α/Κ Σχιστού προβλέπεται και αναδιαμόρφωση της Λεωφόρου Σχιστού στο μεταξύ των δύο αυτών κόμβων τμήμα αυτής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Κατασκευή του απαιτούμενου δικτύου συλλεκτήρων όμβριων της περιοχής που εντάσσεται και εξυπηρετεί και τα παραπάνω οδικά έργα.

- Εργασίες μετατόπισης/προστασίας των δικτύων Ο.Κ.Ω. (Φυσικό Αέριο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ κ.ά).

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ