Πιο βρώμικο και από τουαλέτα -Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ποιο σημείο είναι μέσα στο αυτοκίνητο

Car interior cleaning hacks 1

Έκπληξη προκάλεσαν τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με το σημείο του αυτοκινήτου μας όπου υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση βακτηρίων.

Πραγματικά παντού βρίσκονται τα βακτήρια, από το κινητό μας τηλέφωνο και το πορτοφόλι μας, μέχρι τα τραπεζάκια στα αεροπλάνα και τα τηλεκοντρόλ τηλεοράσεων στα ξενοδοχεία.

Φυσικά, σχεδόν όλοι γνωρίζουμε ότι εστία μικροβίων αποτελεί και η καμπίνα του αυτοκινήτου μας - όπου πολλοί περνούν αρκετές ώρες καθημερινά - ειδικά αν δεν φροντίζουμε με συνέπεια για τον καθαρισμό της.

Ελάχιστοι, ωστόσο, θα μπορούσαν να φανταστούν ποιος είναι ο χώρος στο εσωτερικό του ΙΧ με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μικροβίων.

καθαρισμός αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φως» ρίχνει μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από πανεπιστήμιο της Αγγλίας, με τους ερευνητές να βάζουν στο μικροσκόπιό τους ένα VW Golf 5 ετών, ένα Honda Jazz 9 ετών, ένα Peugeot 208 2 ετών, ένα Ford Focus 12 ετών και ένα Peugeot 307 17 ετών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα σας «ανακατέψουν» το στομάχι, καθώς τα δείγματα περιείχαν το κολοβακτηρίδιο (Escherichia coli), με τη μεγαλύτερη παρουσία του να εντοπίζεται στον χώρο αποσκευών, με συγκεντρώση 1.425 σωματιδίων -μεγαλύτερη απ' ότι σε μια τουαλέτα.

χώρος αποσκευών

Το δεύτερο πιο βρώμικο μέρος ενός ΙΧ είναι το κάθισμα του οδηγού με 649 κολοβακτηρίδια, ενώ ακολουθεί ο επιλογέας ταχυτήτων (407), τα πίσω καθίσματα (323) και το ταμπλό (317).

Όπως βλέπετε, το τιμόνι δεν καταλαμβάνει θέση στην πρώτη πεντάδα, παρότι αποτελεί το εξάρτημα του ΙΧ με το οποίο τα χέρια μας βρίσκονται πιο συχνά σε επαφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
βρώμικο εσωτερικό αυτοκινήτου

Το κολοβακτηρίδιο αποτελεί τον υπεύθυνο μικροοργανισμό για το 85% των εξωνοσοκομειακών και το 50% των ενδονοσοκομειακών ουρολοιμώξεων. Προσβάλει περίπου 250 εκατομμύρια ανθρώπους ανά έτος, στην πλειονότητά τους γυναίκες, ενώ σύμφωνα με έρευνες ο μισός γυναικείος παγκόσμιος πληθυσμός θα προσβληθεί από ουρολοίμωξη τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.

Η έρευνα, η οποία έγινε από τη σχολή Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου του Άστον, επίσης δείχνει ότι όσο μεγαλύτερο ηλικιακά είναι ένα αυτοκίνητο τόσο περισσότερα μικρόβια φιλοξενεί, ενώ μας υπενθυμίζει ότι τα μικρόβια αόρατα και ως εκ τούτου, κατά τον καθαρισμό, πρέπει να δίνουμε προσοχή και στα σημεία που φαίνονται καθαρά.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ