Σχολή οδήγησης επιτρέπει σε 10χρονους να οδηγούν Ferrari

ferrari lamborghini sxoli odigwn

Οι πιτσιρικάδες που συμμετέχουν στα προγράμματα της σχολής οδηγών έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα μοντέλα που μέχρι πρότινος πρωταγωνιστούσαν στις αφίσες των δωματίων τους.

Κατά την πρώτη γνωριμία με την οδήγηση και την εκμάθηση της αυτοκινητικής «αλφαβήτας» δεν έχει σημασία τι αυτοκίνητο οδηγούμε. Αρκεί αυτό να έχει τέσσερις ρόδες και τιμόνι, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις οδηγικές μας ικανότητες.

Από την άλλη, υπάρχουν κάποιες σχολές οδήγησης που δίνουν την ευκαιρία στους υποψήφιους οδηγούς να συμμετέχουν σε μαθήματα, καθήμενοι πίσω από το τιμόνι πανίσχυρων μοντέλων με αστρονομικές τιμές. Απαραίτητη προϋπόθεση, φυσικά, για τους εν δυνάμει οδηγούς είναι να έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο έτος ηλικίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια προϋπόθεση που δεν ισχύει στην περίπτωση της βρετανικής σχολής οδηγών "TrackDay" που ανοίγει τις αγκάλες της και για παιδιά ηλικίας 10-17 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βιώσουν τις εκρηκτικές επιδόσεις πολλών supercars μεταξύ των οποίων μιας Lamborghini Gallardo Superleggera και μιας Ferrari 458 Italia. 

ferrari lamborghini sxoli odigwn

Πρόκειται για το πρόγραμμα "Junior Platinum Supercar", που περιλαμβάνει τη διάνυση 10 χιλιομέτρων σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες, με την τιμή ανά μάθημα να ξεπερνά τα 100 δολάρια.

Τα μαθήματα διεξάγονται σε 10 διαφορετικές πίστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των πιστών Anglesey στη Βόρεια Ουαλία και Dunsfold Park στο Σάρρεϊ της νοτιοανατολικής Αγγλίας.

Πέρα από την καταβολή του προβλεπόμενου αντίτιμου, οι πιτσιρικάδες καλούνται να παραδώσουν μια φωτογραφία ταυτότητας και να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Το ύψος του να ξεπερνά το 1,5 μέτρο, και να μην υπερβαίνει τα 2,0 μέτρα. Και το βάρος τους να είναι κάτω από 115 κιλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ferrari lamborghini sxoli odigwn

«Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που μπορούμε να φέρουμε αυτή την εμπειρία σε παιδιά που πιθανότατα δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους ή αυτό της αφίσας στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας τους», ανέφερε ο Dan Jones του TrackDays.co.uk.

Σημειώνεται ότι οι Lamborghini Gallardo Superleggera και Ferrari 458 Italia φέρουν εκρηκτικές επιδόσεις, δεδομένου ότι αμφότερες ολοκληρώνουν το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δλ.

Δείτε τα προγράμματα εδώ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ