Το θρυλικό Yugo επιστρέφει -Πώς μπορεί να είναι το νέο μοντέλο

Yugo Sportover concept

Ο σχεδιαστής αυτοκινήτων Dejan Hristov από τη Βόρεια Μακεδονία σχεδίασε μια ολόκληρη γκάμα από ηλεκτρικά μοντέλα με την ελπίδα ότι θα προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για να επανέλθει η θρυλική Yugo στη ζωή.

Ο Hristov βασίστηκε στο γεγονός ότι η σπουδή του για ένα ηλεκτρικό Yugo το 2021 γνώρισε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση. Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει τέσσερα ακόμη σχέδια για να συμβάλλει στις προσπάθειες αναβίωσης της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό στην πλημμυρίδα νέων ηλεκτρικών στην παγκόσμια αυτοκίνηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σχεδιαστής από τη Βόρεια Μακεδονία δημιούργησε ένα συμπαγές σπορ hatchback, ένα Crossover, ένα roadster και ένα Van, πέραν του Hatchback/Cabrio του 2021 - πέντε σχέδια με τα οποία προσπαθεί να κρατήσει το πνεύμα του ένδοξου Yugo σε τέσσερις δημοφιλείς κατηγορίες στην Ευρώπη. Ας τα δούμε ξεχωριστά:

Yugo Sportover
Το συμπαγές Hatchback επινοήθηκε από τον Hristov ως διάδοχος του Yugo Florida του 1987 και είναι κάτι αντίστοιχο των Volkswagen ID.3 και Cupra Born. Το αμάξωμα του Sportover μοιάζει με γλυπτό, και ο εμπρός προφυλακτήρας περικλύεται από ένα μαύρο πλαίσιο που περιλαμβάνει τα λεπτά LED φώτα και τους αεραγωγούς στις άκρες και στο κάτω μέρος του. Εισάγει μια σχεδιαστική «γλώσσα» που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως η βάση για τη νέα Yugo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Yugo N-Duro
Πρόκειται για την off-road εκδοχή του Sportover, βασισμένη στην ίδια πλατφόρμα, αλλά με πολύ ενισχυμένες δυνατότητες εκτός δρόμου σε σχέση με τα περισσότερα Crossover/SUV της κατηγορίας. Αυτές καταδεικνύονται και από την εμφάνισή του: από το τετραγωνισμένο σχήμα και τις γεωμετρικές γραμμές, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τις ζάντες με χωμάτινα ελαστικά, τα ψηλά μαρπσιέ, τα πολλαπλά χρώματα, το LED φως στην οροφή, μεταξύ άλλων.

Yugo Roadster
Η σπορ διθέσια και ανοικτή πρόταση του Hristov είναι ένα προσιτό roadster σαν το Mazda MX-5, ηλεκτρικό σαν το νέο MG Cyberster, και δείχνει να έχει σαφείς επιρροές από το Honda NSX και από άλλα supercars. Όπως τα χαμηλά φωτιστικά σώματα, τα φουσκωμένα φτερά, τους μεγάλους αεραγωγούς στο ρύγχος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Yugo e-Van
Τα ηλεκτρικά vans γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση και το Yugo E-Van έχει παρεμφερείς διαστάσεις με το Volkswagen ID.Buzz. Στην πρόταση του Βορειομακεδόνα σχεδιαστή μπορεί να πάρει πολλές μορφές, από επιβατικό μέχρι μεταφορικό ή robotaxi, αν η Yugo αποκτήσει πρόσβαση στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Το σχέδιό του είναι ιδιαίτερα φουτουριστικό, με τολμηρά φωτιστικά σώματα και παντελή έλλειψη γρίλιας, κάμερες αντί για καθρέπτες και συρόμενες πόρτες.

Yugo Cabrio
Το Yugo Cabrio του 2021 έχουμε coupe αμάξωμα αλλά τέσσερις θέσεις, και αφαιρούμενη υφασμάτινη οροφή. Βασίζεται στο hatchback, αλλά ο σχεδιασμός όλου του ρύγχους του είναι εμπνευσμένος από το αυθεντικό Yugo. Όπως και στην περίπτωση του Roadster, η πτώση της δημοφιλίας των Cabrio στην Ευρώπη δεν θα το έκανε μια τόσο πιθανή επιλογή σε περίπτωση αναγέννησης της Yugo.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ