Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε το μονοθέσιο του Hamilton

Lewis Hamilton

Οίκος δημοπρασιών πέτυχε τιμή πώλησης ρεκόρ για τη McLaren MP4-25A, με την οποία ο LewisHamilton είχε κερδίσει το Grand Prix Τουρκίας το 2010.

Η πώληση του μονοθεσίου έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και έτσι, η νίκη του Hamilton στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας συνέβαλε στην αύξηση της τιμής πώλησης που έφτασε στα 6,6 εκατομμύρια δολάρια (η αρχική εκτίμηση ήταν μεταξύ 5 και 7 εκατομμυρίων).

mclaren Hamilton
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για το δεύτερο πιο ακριβό μονοθέσιο που δημοπρατείται μετά τη Ferrari του Schumacher που είχε δοθεί το 2017 για 7,5 εκατομμύρια δολάρια. Η δημοπρασία έγινε στο Silverstone, όπου οι υποψήφιοι αγοραστές είχαν την ευκαιρία να δουν την McLaren MP4-25A σε δράση. Φυσικά, οι μηχανικοί της ΜcLaren είχαν φροντίσει ούτως ώστε το πλαίσιο και ο 2,4 V8 κινητήρας να είναι σε τέλεια κατάσταση.

mclaren

Μετά τη συγκεκριμένη δημοπρασία, οι ιθύνοντες της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes αλλά και του οίκου δημοπρασιών σκέφτονται να προχωρήσουν και σε άλλες πωλήσεις μονοθεσίων που έχει οδηγήσει ο πρωταθλητής καθώς εκτιμούν πως μπορούν να «σπάσουν» σύντομα το ρεκόρ του Schumacher.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ