Ο απόλυτος φορολογικός παράδεισος - Σε ποια πόλη κάθε κάτοικος έχει 30 αυτοκίνητα

Car sales 1

Οι 577 κάτοικοι αυτής της πόλης δεν είναι όλοι εκατομμυριούχοι, αλλά το 2022 ταξινομήθηκαν περισσότερα από 18.000 αυτοκίνητα σε αυτή.

Είναι δυνατόν μια πόλη με μόλις 577 κατοίκους να έχει ταξινομήσει τουλάχιστον 18.019 οχήματα τον τελευταίο χρόνο; Στην Ισπανία, ναι, μπορεί να συμβεί.

Car Sales 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την συγκεκριμένη είδηση έφερε στο φως αυτή την εβδομάδα το Associated European Motorists (ΑΕΑ), μετά από ανάλυση των φορολογικών εισπράξεων του 2022, καθώς όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πρέπει να πληρώνουν ένα συγκεκριμένο πόσο κάθε χρόνο στην πόλη όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, τα 18.019 νέα οχήματα που ταξινομήθηκαν την περσινή χρονιά στην πόλη Las Rozas de Puerto Real, έναν δήμο λίγο έξω από την Μαδρίτη, δεν ανήκουν όλα στους 577 κατοίκους, και πραγματοποιήθηκε η ταξινόμησή τους για φορολογικούς λόγους.

Car Sales 3

Η συγκεκριμένη πόλη είναι μόνο μία από τους 25 φορολογικούς παραδείσους της Ισπανίας που αναφέρει το AEA. Εκμεταλλευόμενες όλα τα νομικά «παράθυρα» για μειωμένο φόρο ανάλογα με το μοντέλο, τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και την ηλικία, οι πόλεις αυτές προσέλκυσαν διάφορες εταιρείες και φορείς με στόχο να κερδίσουν την πληρωμή ενός σημαντικού ποσού, μόνο με την εγγραφή των αυτοκινήτων στα αρχεία τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πραγματικότητα, επομένως, είναι ότι στο Las Rozas de Puerto Real, και σε άλλες 24 πόλεις της Ισπανίας, πολλές εταιρείες ενοικίασης και leasing έχουν επικεντρώσει την εγγραφή των στόλων τους σε αυτές, ανοίγοντας απλώς υποκαταστήματα, πιθανότατα και εικονικά, λόγω της ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης που τους επιτρέπουν να πληρώνουν πολύ λιγότερα σε φόρους.

Car Sales 4

Αυτοί οι φορολογικοί παράδεισοι «βοηθούν» τις εταιρείες να εξοικονομούν έως και 900% σε φόρους, οι οποίοι με τη σειρά τους επιτρέπουν σε αυτούς τους πολύ μικρούς δήμους να λάβουν χρήματα στα ταμεία τους που δεν θα μπορούσαν ποτέ να το κάνουν για τον ελάχιστο αριθμό αυτοκινήτων που έχουν σε κυκλοφορία.

Γενικότερα, ο AEA αναφέρει επίσης ότι μόνο 8 δήμοι στην Ισπανία με 500 έως 14.000 κατοίκους έχουν ταξινομήσει έως και το 40% του συνόλου των εταιρικών πωλήσεων για το 2022. Με απλά λόγια, λόγω των προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης που προσφέρουν οι συγκεκριμένοι δήμοι, ταξινομήθηκαν 183.604 επιβατικά αυτοκίνητα σε μόλις 8 δήμους, σε σύνολο 461.257 αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν σε όλη τη χώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ