Σε ποια Λεωφόρο της Αθήνας θα λειτουργούν τέλεια τα ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινήτων;

leof

Eργασίες για την τόνωση των κατά μήκος διαγραμμίσεων του οδοστρώματος (διακεκομμένες διαχωριστικές γραμμές) αλλά και τις διαβάσεις πεζών.

Τις στοχευμένες παρεμβάσεις στις υλικοτεχνικές υποδομές του οδικού δικτύου ευθύνης της συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου για την αναβάθμιση της ασφάλειας των μετακινήσεων των πολιτών.

Παράλληλα στα σύγχρονα αυτοκίνητα που διαθέτουν την λειτουργία Lane-Assist (διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας) είτε έχουν εξελιγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης οι οδηγοί τους θα διαπιστώσουν ότι όταν κινούνται στους νέους δρόμους τα συστήματα δεν θα «μπερδεύονται» και θα λειτουργούν άψογα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες διαγράμμισης στην Λεωφόρο Κηφισίας, από την διασταύρωσή της με την Λεωφόρο Αλεξάνδρας έως την Πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά. Οι εργασίες αφορούν την τόνωση των κατά μήκος διαγραμμίσεων του οδοστρώματος (διακεκομμένες διαχωριστικές γραμμές) αλλά και τις διαβάσεις πεζών, καθώς και τις γραμμές ειδικού τύπου σήμανσης όπως τις «ζέμπρες», τα «τόξα», τις διαβάσεις πεζών και τη Λ.Ε.Α.

Οι εργασίες στην Λεωφόρο Κηφισίας αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, ενώ παρόμοιες παρεμβάσεις θα γίνουν καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού στους κυριότερους οδικούς άξονες ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής. Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση οδικού δικτύου Αττικής αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ» προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ και εντάσσονται στο στρατηγικό σχέδιο των 7 αξόνων που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των συνθηκών κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, στο πλαίσιο των συνεχόμενων παρεμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής στο οδικό δίκτυο, πραγματοποιήθηκαν εργασίες χρωματισμού των κεντρικών στηθαίων ασφαλείας σε συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία της λεωφόρου Κηφισίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, τα συνεργεία της Περιφέρειας προχώρησαν στην αντικατάσταση και τον καθαρισμό των πινακίδων σήμανσης σε κεντρικούς οδικούς άξονες, καθώς και στην αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, την συντήρηση των κεντρικών νησίδων και στις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο ευθύνης της, ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η πιλοτική δράση για «καθαρά φανάρια» σε κεντρικές διασταυρώσεις.

Αναφερόμενος σχετικά, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Με χρήσιμες και ουσιαστικές παρεμβάσεις ενισχύουμε την ασφάλεια στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών, υλοποιώντας βήμα τους άξονες του στρατηγικού πλάνου σχεδιασμό για την δημιουργία ασφαλών υποδομών στους δρόμους της Αττικής μας. Και η συγκεκριμένη παρέμβαση προσθέτει έναν ακόμη βαθμό στην ασφάλεια των δρόμων, μαζί με πλήθος άλλων εργασιών όπως οι νέες ασφαλτοστρώσεις, η αναβάθμιση των στηθαίων, οι «έξυπνες» διαβάσεις πεζών και η χρήση καινοτόμων εφαρμογών για τον περιορισμό της ταχύτητας.Η αύξηση των επιπέδων ασφάλειας είναι ένα στοίχημα που το κερδίζουμε καθημερινά, με τα μικρά και μεγάλα έργα που υλοποιούμε σε όλη την Αττική και που στόχο έχουν τόσο την αισθητική βελτίωση της εικόνας της Αττικής μας, όσο και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό οδικό δίκτυο».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ