Στην οροφή αυτοκινήτου με 130 χλμ./ώρα -Το επικίνδυνο challenge που έγινε viral

Car Surfing Challenge Ευρώπη Viral 2023 video

Ένα ακόμη παράνομο και άκρως επικίνδυνο challenge μεταξύ νεαρών οδηγών εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με τραγική σε πολλές περιπτώσεις κατάληξη.

Ολοένα και πιο επικίνδυνες προκλήσεις (challenge) προσπαθούν να πραγματοποιήσουν νεαρά κυρίως άτομα, προκλήσεις που εξαπλώνονται γρήγορα σε όλο τον κόσμο χάρη στη δύναμη και την αμεσότητα που έχουν στην επικοινωνία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τελευταία τάση στις προκλήσεις μεταξύ των νεαρών ατόμων, στην οποία το αυτοκίνητο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι το λεγόμενο «car surfing».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επί της ουσίας για να πραγματοποιηθεί το car surfing, το σώμα τουλάχιστον ενός ατόμου πρέπει να βρίσκεται έξω από το αυτοκίνητο, έστω και μερικώς. Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα άτομο κάθεται σε μια από τις πόρτες και έχει τον κορμό του έξω από την καμπίνα ή έχει ξαπλώσει στην οροφή και κρατιέται από τις πόρτες κοιτάζοντας προς τα εμπρός.

Ο βαθμός επικινδυνότητας αλλά και δημοφιλίας ενός σχετικού video ανεβαίνει ανάλογα με το πόσα άτομα συμμετέχουν συνολικά στο challenge του car surfing -πολλές φορές ακόμη και ο ίδιος ο οδηγός- αλλά και την ταχύτητα που κινείται το αυτοκίνητο.

Μια τέτοιου είδους απερίσκεπτη και άκρως επικίνδυνη ενέργεια δυστυχώς έχει σε πολλές περιπτώσεις τραγική κατάληξη με ένα ή περισσότερα άτομα να πέφτουν από το κινούμενο όχημα και να τραυματίζονται σοβαρά ή να χάνουν τη ζωή τους.

Έτσι έγινε και στις Η.Π.Α. στις αρχές του περασμένου Ιουλίου όταν ένας 16χρονος έπεσε από την οροφή ενός αυτοκινήτου που κινούνταν με περισσότερα από 90 χλμ./ώρα τραυματίστηκε σοβαρά και τελικά έχασε τη ζωή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το car surfing ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει περάσει σαν μόδα σε ολόκληρο τον κόσμο φυσικά και στην Ευρώπη. Τελευταίο video είναι αυτό που μας «έρχεται» από τη Νάπολη της Ιταλίας όπου ένας νεαρός μαζί με τους φίλους του έκανε car surfing στην οροφή ενός αυτοκινήτου πηγαίνοντας με ταχύτητα της τάξης των 130 χλμ./ώρα.

Οι πρωταγωνιστές, ανάρτησαν το video στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας άλλες ομάδες νεαρών που βρίσκονται στην περιοχή να κάνουν το ίδιο. Το car surfing δείχνει να κλιμακώνεται στη γειτονική Ιταλία με τις αστυνομικές αρχές να προειδοποιούν τους νέους να σταματήσουν άμεσα τέτοιου είδους επικίνδυνες ενέργειες.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ