Σε μουσείο ο πανίσχυρος ανταγωνιστής του ελληνικού Chaos

Devel Sixteen

Μια θέση σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία αυτοκινήτου στον πλανήτη κατέχει πλέον το Devel Sixteen, το αμερικανικό hypercar των 5.000 ίππων.

Την ίδια που στη χώρα μας το… αδιαπέραστο πέπλο μυστηρίου γύρω από το Chaos εξακολουθεί να δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ακόμα και για την ίδια την ύπαρξη του περιβόητου ultracar των 3.000 ίππων, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού το Devel Sixteen έχει ήδη πάρει θέση σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία αυτοκινήτου στον πλανήτη.

Πρόκειται για το μουσείο Petersen στο Los Angeles των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το οποίο φιλοξενεί μια θεματική έκθεση με τη συμμετοχή 30 υπεραυτοκινήτων.

Ανάμεσα σε τα εντυπωσιακά εκθέματα του μουσείου ξεχωρίζει όπως είναι φυσικό το Devel Sixteen, το οποίο δεν μας έχει συνηθίσει σε δημόσιες εμφανίσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το hypercar με καταγωγή από τη Σαουδική Αραβία εφοδιάζεται με έναν V16 κινητήρα χωρητικότητας 12,3 λίτρων, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αποδίδει έως και 5.016 ίππους.

Μάλιστα θα υπάρχει και «road legal» εκδοχή του αυτοκινήτου, η οποία θα αποδίδει 3.000 ίππους τοποθετώντας το απέναντι από το ελληνική παραγωγής Chaos της Spyros Panopoulos Automotive.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του Devele Sixteen, η μέγιστη ταχύτητα του υπεραυτοκινήτου θα φτάνει τα 515 χλμ./ώρα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστός ο χρόνος που θα απαιτείται για την επιτάχυνσή του από στάση στα 100 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμα στοιχείο στο οποίο αξίζει κανείς να σταθεί είναι η τιμή του αυτοκινήτου, με την οκτακύλινδρη έκδοση να ξεκινά από τα 1,6 εκατομμύρια δολάρια και την κορυφαία, των 5.016 ίππων να φτάνει έως και τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Και ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να ισχυριστεί κανείς ότι το Devel Sixteen αποτελεί μια ακόμα ανούσια προσπάθεια εντυπωσιασμού, πίσω από την οποία δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από ένα μη υλοποιήσιμο project, η παρουσία του δίπλα από εμβληματικά τετράτροχα στη θεματική έκθεση του Petersen Museum δίνει τις απαραίτητες απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ