Σε αυτόν τον δρόμο δεν τολμά να οδηγήσει κανείς -Πού βρίσκεται

Σε αυτόν τον δρόμο δεν τολμά να περάσει κανείς -Πού βρίσκεται

Πραγματικό φόβητρο για την ψυχική υγεία αλλά και για εκείνη των αυτοκινήτων τους έχει γίνει αυτός ο δρόμος, ο οποίος βρίσκεται σε μία από τις πλέον προηγμένες χώρες του Δυτικού Κόσμου.

Δρόμοι που προκαλούν φόβο στους οδηγούς αυτοκινήτου υπάρχουν σε πολλά μέρη του κόσμου είτε λόγω του μέρους είτε της κατάστασης στην οποία βρίσκονται.

Στις χώρες του Δυτικού Κόσμου και ακόμη περισσότερο στις οικονομικά ισχυρότερες οι δρόμοι που βρίσκονται σε κακή κατάσταση σπανίζουν πραγματικά, ωστόσο υπάρχει μία χώρα που μάλλον θέλει να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα και αυτή δεν είναι άλλη από την Αγγλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω σημαντικών περικοπών στη συντήρηση του οδικού της δικτύου η Αγγλία και κατ' επέκταση η Μ. Βρετανία αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια μεγάλα προβλήματα με την κατάστασή των δρόμων της, οι οποίοι έχουν γεμίσει με εκατοντάδες χιλιάδες λακκούβες που δεν επισκευάζονται ή επισκευάζονται με τόσο αργό ρυθμό που ο ίδιος ο δρόμος αποκτά ακόμη περισσότερες.

Το πιο χαρακτηριστικό ίσως παράδειγμα είναι ο συγκεκριμένος μικρός δρόμος που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Wrenbury και «καλωσορίζει» τους οδηγούς με τον πλέον τρομακτικό τρόπο.

Ο δρόμος που θα μπορούσε να βρίσκεται και σε κάποιο πεδίο άσκησης του… Βρετανικού Πυροβολικού έχει συνολικά 174 λακκούβες που συγκεντρώνονται σε μόλις 183 μέτρα ασφάλτου, ένα νούμερο που θα μπορούσε ίσως να μπει και στα ρεκόρ Γκίνες για έναν δρόμο που δεν έχει εγκαταλειφθεί και χρησιμοποιείται κανονικά από τους οδηγούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κάτοικοι του Wrenbury κάνουν ότι μπορούν για να προειδοποιήσουν τους διερχόμενους οδηγούς για την κατάσταση του δρόμου που ονομάζεται Station Road, ώστε να προστατέψουν το αυτοκίνητό τους αλλά και την ψυχική τους υγεία, τοποθετώντας ταμπέλες όπως είναι αυτή της σχετικής φωτογραφίας.

Η έλλειψη προϋπολογισμού είναι ο λόγος που ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται σε αυτή την τραγική κατάσταση παρόλο που η Μ. Βρετανία συγκαταλέγεται στις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου.

Οι αρμόδιες αρχές της περιοχής αναφέρουν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια επιδιόρθωσης του δρόμου αυτή την περίοδο θα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο μπάτζετ αφού ο νέος ασφαλτοτάπητας θα είχε την ίδια τύχη με τον προηγούμενο σε πολύ σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα.

Ο συγκεκριμένος μικρός δρόμος «πάσχει» από κακό σχεδιασμό με αποτέλεσμα να μην γίνεται επαρκής αποστράγγιση υδάτων, κάτι που επιταχύνει σημαντικά την φθορά του. Με την ασφαλτόστρωση να κοστίζει λίγο πάνω από 76.000 ευρώ, ο συνολικός ανασχεδιασμό του Station Road θα στοιχίσει δέκα φορές περισσότερο και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Απρίλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ