Σαμαράκια με καρφιά στους δρόμους για τους οδηγούς -Πού μπήκαν

Καρφιά σαμαράκια

Σε πόλη της Ρουμανίας τοποθετήθηκαν σαμαράκια με «καρφιά», έχοντας ως στόχο να αποτρέψουν όσους κινούνται ανάποδα σε δρόμους μονής κυκλοφορίας.

Ένα ακόμα «όπλο» στην προσπάθεια της εφαρμογής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιστράτευσαν στη Ρουμανία, αναβαθμίζοντας τα γνωστά στους περισσότερους «σαμαράκια».

Αυτό που επί της ουσίας έπραξαν στο Ιάσιο της Ρουμανίας είναι να ενσωματώσουν μεταλλικά ελάσματα στα «σαμαράκια» τα οποία απειλούν με πλήρη καταστροφή τα ελαστικά του αυτοκινήτου που θα επιχειρήσει να κινηθεί ανάποδα από την προβλεπόμενη κατεύθυνση.

Καρφιά σαμαράκια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντιθέτως, τα μεταλλικά ελάσματα, τα οποία παραπέμπουν σε καρφιά, δεν προκαλούν κάποια ζημιά στα οχήματα που θα περάσουν από τη σωστή πλευρά του δρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ημέρα που τοποθετήθηκε το συγκεκριμένο σύστημα έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά όπου οδηγοί επιχείρησαν να εισέλθουν ανάποδα στον δρόμο καταστρέφοντας τα ελαστικά των οχημάτων τους και παρά το γεγονός ότι το μέτρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακραίο, τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι κάτοικοι της πόλης συμφωνούν με την απόφαση αυτή ενώ προτείνουν και την επέκτασή του σε περισσότερα σημεία-δρόμους.

Καρφιά σαμαράκια

Το... πρωτοποριακό σαμαράκι με τα καρφιά τοποθετήθηκε σε εμπορικό κέντρο όπου η παραβίαση του απαγορευτικού σήματος αποτελούσε ένα εξαιρετικά συχνό φαινόμενο. Μάλιστα εκτός από το ευδιάκριτο «απαγορευτικό», έχει τοποθετηθεί παραπλεύρως και πινακίδα η οποία ενημερώνει τους οδηγούς για την παρουσία των μεταλλικών ελασμάτων και τον κίνδυνο καταστροφής των ελαστικών του οχήματος στην περίπτωση που επιλέξουν να κινηθούν στην αντίθετη κατεύθυνση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ