Σάλος στη Μ. Βρετανία -Τροχαία παράβαση για τον πρωθυπουργό

rishi sunak zoni asfaleias

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο όπου ο Ρίσι Σούνακ μιλάει στην κάμερα από το πίσω κάθισμα αυτοκινήτου δίχως να φοράει ζώνη ασφαλείας.

Στόχος δριμείας κριτικής έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να βρίσκεται στο πίσω μέρος ενός κινούμενου αυτοκινήτου χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας.

Ειδικότερα, στο βίντεο, το οποίο γύρισε ο ίδιος ο Σούνακ και το οποίο δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γίνεται αναφορά στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της κυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου στις κοινότητες της χώρας.

Ο Σούνακ, καθόταν στο πίσω μέρος του οχήματος και απευθυνόταν στην κάμερα δίχως να φοράει ζώνη ασφαλείας. Σύμφωνα με το BBC, την ώρα που γυριζόταν το βίντεο ο Σούνακ βρισκόταν στο Λάνκασιρ στη βορειοδυτική Αγγλία, με την τοπική αστυνομική διεύθυνση να αναφέρει ότι έχει γνώση του περιστατικού και πως θα το διερευνήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ρίκι σούνακ ζώνη ασφαλείας

Το βίντεο έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τον πρωθυπουργό να δέχεται σφοδρή κριτική από τους αντιπάλους του και δη το Εργατικό Κόμμα.

Το τελευταίο αναφέρει ότι ο Σούνακ δεν γνωρίζει πως να χειρίζεται τη ζώνη ασφαλείας, τη χρεωστική του κάρτα (σσ: Πρόκειται για αναφορά προηγούμενο περιστατικό), τα τρένα, την οικονομία, αυτή τη χώρα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Εργατικό Κόμμα πρόσθεσε ότι «η παραπάνω λίστα (σ.σ. ατοπημάτων του Σούνακ) μεγαλώνει συνεχώς και δημιουργεί ατελείωτες επώδυνες προβολές».

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας επισήμανε ότι ο Σούνακ αναγνωρίζει πλήρως το λάθος του και ζητάει συγνώμη.

Σημειώνεται ότι στη Μ.Βρετανία το πρόστιμο για τη μη χρήση ζώνης ανέρχεται σε 100 λίρες (114 ευρώ με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) και μπορεί να εκτοξευτεί στις 500 λίρες (570 ευρώ), αν η υπόθεση οδεύσει στα δικαστήρια.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ