Παρολίγον τραγωδία στη Formula 1 -Ρουκέτες βεγγαλικών χτύπησαν ελικόπτερο (video)

Ρουκέτες βεγγαλικών χτύπησαν ελικόπτερο στο Grand Prix των ΗΠΑ 2023

Μια στιγμή χαράς και εντυπωσιασμού του κοινού με βεγγαλικά παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία στο περασμένο Grand Prix της Formula 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού η ρίψη βεγγαλικών σε αθλητικά γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των events που έχουν σχεδιαστεί για να φτιάχνουν τη σωστή ατμόσφαιρα πριν από την έναρξη ενός αγώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά το παραπάνω ισχύει και για τους αγώνες της Formula 1 που λαμβάνουν μέρος επί αμερικάνικου εδάφους. Και ενώ στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το highlight από τη ρίψη των βεγγαλικών είναι τα χαμόγελα και τα χεροκροτήματα του κοινού, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Austin του Texas τα πράγματα παραλίγο να πάρουν τραγική τροπή.

Συγκεκριμένα και προφανώς λόγω ασυνεννοησίας, φτωχής ανταλλαγής κρίσιμων πληγοφοριών και κακού συγχρονισμού, ένα από τα ελικόπτερα που μετέφεραν τηλεοπτικό εξοπλισμό και ήταν υπεύθυνα για τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα βρέθηκε ξαφνικά εν μέσω εκρήξεων.

Το ελικόπτερο έτυχε να αιωρείται εκείνη τη στιγμή πάνω από το σημείο που είχαν προβλέψει οι διοργανωτές για την εκτόξευση των βεγγαλικών με τις ρουκέτες να φτάνουν ακριβώς στο ύψος που βρισκόταν το ελικόπτερα πριν ανατιναχτούν.

Από τύχη αλλά και από τη γρήγορη αντίδραση του πιλότου το ελικόπτερο απομακρύνθηκε τάχιστα από το σημείο με ελιγμό στην αρχή σχεδόν των εκρήξεων και έτσι ευτυχώς δεν υπήρξε άσχημη τροπή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σχετικό video που είδε το φως της δημοσιότητας και έχει τραβηχτεί από θεατή, γίνεται λόγος για μεταλλικούς ήχους που ακούγονται από τα χτυπήματα των θραυσμάτων των ρουκετών πάνω στο ελικόπτερο, χτυπήματα που ευτυχώς δεν ήταν αρκετά για να του προκαλέσουν κάποια δυσλειτουργία.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ