Ρωτήσαμε την ελληνική τεχνητή νοημοσύνη και μας απάντησε: Τι πρέπει να έχω πάντα μέσα στο αυτοκίνητο

maigov

Στον «αέρα» βρίσκεται το mAigov που καθιστά ευκολότερη τη ζωή των πολιτών, λύνοντάς τους απορίες σχετικά με τις δημόσιες υπηρεσίες και όχι μόνο.

Σε πιλοτική «Beta» λειτουργία τέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο πρώτος «Ψηφιακός Βοηθός» -«mAigov» Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει ως στόχο να διευκολύνει περαιτέρω την καθημερινότητα των πολιτών, απλουστεύοντας και επιταχύνοντας τη διάδρασή τους με το Δημόσιο Τομέα.

Οι χρήστες υποβάλλουν το ερώτημά τους σε φυσική γλώσσα, γραπτά ή φωνητικά, και στη συνέχεια το mAigov τους βοηθήσει να εντοπίσουν με τρόπο απλό και φιλικό την υπηρεσία που ψάχνουν.

Το carandmotor.gr αποφάσισε να εξετάσει πόσο… ενημερωμένος είναι ο ψηφιακός βοηθός για τα θέματα που αφορούν τη ζωή των οδηγών, θέτοντας του ένα συγκεκριμένο ερώτημα: «Ποια έγγραφα πρέπει να έχω μέσα στο αυτοκίνητο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
maigov έγγραφα αυτοκίνητο

Το mAigov εστίασε στα τέσσερα σημαντικότητερα έγγραφα, δηλαδή την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, το δίπλωμα οδήγησης, το αποδεικτικό ασφάλισης του αυτοκινήτου και το πιστοποιητικό τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ).

Ξέχασε, ωστόσο, ότι στο όχημα πρέπει να υπάρχει και η Κάρτα Καυσαερίων. Όταν, βέβαια, τον ρωτήσαμε αν πρέπει να έχουμε την Κ.Ε.Κ. στα αυτοκίνητο, ο ψηφιακός βοηθός μας ενημέρωσε ότι πράγματι συγκαταλέγεται στα έγγραφα που πρέπει να έχει στο ΙΧ ο οδηγός.

maigov έγγραφα αυτοκίνητο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο Ψηφιακός Βοηθός μας προτρέπει να έχουμε όλα αυτά τα έγγραφα μαζί μας κάθε φορά που οδηγούμε, ώστε να αποφύγουμε πιθανές κυρώσεις.

Είναι πάντα 100% σωστές οι απαντήσεις του ψηφιακού βοηθού;

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου ο ψηφιακός βοηθός να παρέχει ακριβείς και επικαιροποιημένες πληροφορίες. Ωστόσο ο ψηφιακός βοηθός βασίζεται σε αλγοριθμικά μοντέλα και ως εκ τούτου η απόλυτη ακρίβεια, πληρότητα ή επάρκεια των απαντήσεων που παρέχει δεν είναι εγγυημένη. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα, παραλείψεις ή ανακρίβειες σε σχέση με τις πληροφορίες που παρέχονται από τον ψηφιακό βοηθό ή για τον τρόπο που αυτές θα χρησιμοποιηθούν.

Ο ψηφιακός βοηθός βελτιώνεται διαρκώς τόσο με εσωτερικές διαδικασίες εκπαίδευσης όσο και με τις αξιολογήσεις και τα σχόλια που παρέχετε ως χρήστες. Η βοήθειά σας για την εκπαίδευση του ψηφιακού βοηθού είναι πολύτιμη, καθώς μπορείτε να αξιολογείτε τις απαντήσεις που σας δίνει και να συμβάλετε στη βελτίωσή τους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ