Ρώσοι κατασκεύασαν τον πρώτο διάφανο κινητήρα -Δείτε το απίστευτο δημιούργημα

διάφανος κινητήρας

Το γνωστό για την εφευρετικότητα του Garage 54 έκανε και πάλι το θαύμα του, κατασκευάζοντας τον πρώτο διάφανο κινητήρα επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αποκαλύψουν τα καλά κρυμμένα μυστικά ενός μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Παρά το γεγονός ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης μάς συντροφεύουν από για περισσότερο από έναν αιώνα, οι περισσότεροι από εμάς εξακολουθούμε να αγνοούμε τις βασικές αρχές λειτουργίας τους.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι δημιουργοί του περίφημου Garage 54 επιχείρησαν για πολλοστή φορά να εξαντλήσουν την εφευρετικότητα τους και να φέρουν στο φως τα μυστικά που κρύβει στο εσωτερικό του ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που στην ουσία επιχείρησαν οι Ρώσοι του Garage 54 ήταν να κατασκευάσουν έναν διάφανο κινητήρα και για την ακρίβεια ένα τετρακύλινδρο σύνολο του οποίου το μπλοκ δεν θα αποτελείτο από αλουμίνιο ή χυτοσίδηρο αλλά από ένα plexiglass.

Από το ίδιο υλικό κατασκευάστηκε και το κάρτερ του κινητήρα, στο οποίο «αποθηκεύεται» το λιπαντικό έλαιο, το οποίο ως γνωστό διαδραματίζει πολλαπλούς ρόλους, αναλαμβάνονται όχι μόνο την λίπανση αλλά τον καθαρισμό και την ψύξη των κρίσιμων μερών ενός κινητήρα.

Κατά αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι του Garage 54 εξασφάλισαν απροσπέλαστη θέα στο εσωτερικό ενός κινητήρα και τα κινούμενα μέρη του, όπως ο στροφαλοφόρος άξονας και τα έμβολα, ενώ στη συνέχεια επιχείρησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να λύσουν τα όποια τεχνικά προβλήματα προέκυψαν.

Στην προσπάθεια αυτή, βέβαια, ο συνθετικός «κορμός» του κινητήρα υπέστη κάποια ρωγμή, η οποία στη συνέχεια αποδείχθηκε καταστροφική καθώς οδήγησε στην πλήρη… αποσύνθεση του όλου project.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
διάφανος κινητήρας

Πάντως έστω και για λίγα δευτερόλεπτα ο πρώτος διάφανος κινητήρας αποδείχθηκε πλήρως λειτουργικός, γεγονός που δίνει στους Ρώσους το δικαίωμα να επαναλάβουν το εγχείρημα τους έχοντας αυτή τη φορά ως εφόδιο τη γνώση την οποία απέκτησαν στο παρελθόν.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ