Το ρωσικό Tesla περνά στην παραγωγή και ο Πούτιν στην αντεπίθεση

Tesla Roadster

Την ίδια στιγμή που τα ρωσικά στρατεύματα υποχωρούν από τις προκεχωρημένες θέσεις τους στην Ουκρανία, στη Ρωσία προετοιμάζουν την ηλεκτρική αντεπίθεση που θα εξασφαλίσει στην εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία λόγο ύπαρξης.

Μετά την Τουρκία και η Ρωσία ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης μέσα στο 2023.

Το project ξεκίνησε το πριν από περίπου δύο χρόνια με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, ωστόσο, στη συνέχεια μετασχηματίστηκε και μετονομάστηκε, περνώντας επί της ουσίας στα χέρια του επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας Kamaz.

Το Kama, λοιπόν, ακούει πλέον στο όνομα Atom και μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά με σκοπό να βρεθεί στη γραμμή παραγωγή έως και το 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα για την εξέλιξη του αυτοκινήτου εργάζονται ήδη περισσότεροι από 250 εξειδικευμένοι μηχανικοί και προγραμματιστές, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εργαστεί πάνω σε ανάλογα project τόσο στη Ρωσία, όσο στην Κίνα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Atom

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η εταιρεία που τρέχει την εξέλιξη του πολλά υποσχόμενου ηλεκτρικού αυτοκινήτου έχει ήδη έλθει σε συμφωνία με το Υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας, ώστε η έκδοση παραγωγής να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις δημόσιες μεταφορές και σε πλατφόρμες διαμοιρασμού οχημάτων (car sharing).

Άλλωστε τα πλάνα της Atom δεν περιλαμβάνουν μόνο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά και τη δημιουργία ενός ψηφιακού περιβάλλοντος το οποίο θα ολοκληρώσει τη μετάβαση στη νέα εποχή της κινητικότητας.

Ρωσικό Tesla
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο, πάντως, ότι απέχουμε σχεδόν τρία χρόνια από την προγραμματισμένη έναρξη της παραγωγής του αυτοκινήτου και τη ρευστότητα που επικρατεί στα αυτοκινητιστικά και όχι μόνο δρώμενα της Ρωσίας, όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του Atom παραμένουν ανοιχτά.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ