Το ρωσικό Hummer με τη Δυτική καρδιά (video)

T98 Kombat 1

To T98 Kombat είναι ένα τεθωρακισμένο SUV που μοιάζει πιο πολύ με άρμα μάχης. Και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά το φέρνουν πιο κοντά στην εμπόλεμη ζώνη, παρά στους δρόμους των πόλεων.

Το T98 Kombat είναι ένα τετρακίνητο τεθωρακισμένο όχημα που κατασκευάζεται από την Kombat Armouring, θυγατρική του Ομίλου Laura, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Το όνομα είναι συντομογραφία του "komandir batalyona" (διοικητής τάγματος/battalion commander).

T98 Kombat 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα από τα ταχύτερα τεθωρακισμένα οχήματα στον κόσμο με δυνατές εκτός δρόμου δυνατότητες, πιάνοντας τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 10 δλ. και επιταχύνοντας μέχρι τα 180 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας. Διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, Hard top, Station Wagon και pick-up, με το Hard Top να είναι 5θέσιο και να έχει μήκος 5,15 μέτρων, ενώ Station Wagon μπορεί να καθίσει μέχρι επτά και έχει μήκος 5,35 μέτρα. Η απόσταση από το έδαφος σε κάθε περίπτωση είναι 30 πόντοι.

T98 Kombat 3

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν εναλλακτικές βερσιόν στο θέμα κινητήρα, και όλες τους βασίζονται σε μηχανικά μέρη της General Motors, συμπεριλαμβανομένου ενός κινητήρα Vortec 8,1 λίτρων με 400 ίππους και 627 Nm, ενός V8 DURAMAX Turbo Diesel 6,6 λίτρων με 320 ίππους και 789 Nm. Και οι δύο εκδόσεις κινητήρα συνδυάζονται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο Allison, με την τετρακίνηση να διαθέτει κλείδωμα, μπλοκέ πίσω διαφορικο και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων. Η heavy duty ανάρτηση προέρχεται από την GM και οι βασικοί τροχοί των 17 ιντσών ντύνονται με all season ελαστικά διάστασης 315/70.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
T98 Kombat 4

Εξοπλιστικά, η έκδοση Pro προσφέρει προστασία από όλους τους τύπους ελαφρών φορητών όπλων (πιστόλι Makarov, TT, πολυβόλο UZI), καθώς και ενισχυμένο αμάξωμα για να αντέξει χτυπήματα από βαριές πέτρες, κατασκευές μέταλλο ή σκυρόδεμα, ακόμα και να κάνει τον πολιορκητικό κριό.

T98 Kombat 5

Η έκδοση Hi Pro έχει ενισχυμένη θωράκιση και προσφέρει προστασία από πληθώρα πολεμικών όπλων όπως τα Καλάσνικωφ και το Νατοϊκά G3. Ακόμα το πάτωμα έχει ειδικά προστατευτικά για αντιμετώπιση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και χειροβομβίδων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
T98 Kombat 6

Η κορυφαία έκδοση Hi Pro S προσθέτει επιπλέον αλεξίσφαιρα τζάμια πάχους 7 εκ., επιπλέον ενίσχυση στο πάτωμα για αντοχή και απορρόφηση της ενέργειας από την έκρξη μιας νάρκης και πολλά άλλα.

T98 Kombat 7

Η Kombat Armouring έχει δημιουργήσει και μία μεγάλη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού που αφορά τόσο την ασφάλεια των επιβαινόντων, όσο και την άνεση τους. Για παράδειγμα, ο πελάτης μπορεί να παραγγείλει τα καθίσματα της Mercedes S-Class ή να “ντυθεί” η καμπίνα με δέρματα από την Maybach. Ακόμα υπάρχουν και κιτ βελτίωσης των μηχανικών μερών, με μεγαλύτερους τροχούς 20 ιντσών με all terrain ελαστικά, μεγαλύτερα φρένα της Brembo, να αυξηθεί η ισχύς του DURAMAX στους 365 ίππους και να τοποθετηθεί ένας τούρμπο βενζινοκινητήρας 550 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
T98 Kombat 8

Η τιμή εκκίνησης της γκάμας του T98 Kombat είναι τα 300.000 ευρώ και μπορεί να εκτοξευθεί στα διπλά εάν επιλέξετε αρκετά κουτάκια στην λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ