Ρίσι Σούνακ: Αυτή είναι η μεγάλη αγάπη του Βρετανού πρωθυπουργού

Ρίσι Σούνακ

Ο Ρίσι Σούνακ έχει πιστούς υποστηρικτές και ορκισμένους πολέμιους, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι έχει μεγάλη αγάπη για τους τέσσερις τροχούς.

Σε πρόσωπο της ημέρας έχει αναδειχθεί ο Ρίσι Σούνακ, μετά την απόφασή του να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον απόηχο της δήλωσης του Έλληνα πρωθυπουργού για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο BBC.

Ο Σούνακ διορίστηκε πρωθυπουργός του Ην. Βασιλείου τον Οκτώβριο του 2022 και έκτοτε, όπως συμβαίνει με κάθε πολιτικό, έχει επιδοκιμαστεί από πολλούς και επικριθεί έντονα από άλλους.

Άπαντες, ωστόσο, συμφωνούν ότι ο Σούνακ αγαπάει τα αυτοκίνητα, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τη μεγάλη συλλογή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Rishi Sunak Range Rover

Αρχικά, από τότε που έγινε πρωθυπουργός της Αγγλίας μετακινείται με ένα Range Rover, το οποίο χρησιμοποιούσαν και οι προκάτοχοί του, Μπόρις Τζόνσον και Λιζ Τρας. Το μοντέλο κατασκευάστηκε το 2019 και αφορά στην έκδοση Sentinel, ενώ σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα φέρει εκτεταμένη θωράκιση με πολυστρωματικό γυαλί, έχει ειδική έξοδο διαφυγής και μπορεί να αντέξει σε εκρήξεις που αντιστοιχούν σε 15 κιλά TNT και εκρήξεις χειροβομβίδων DM51.

Παράλληλα, έχει υπό την ιδιοκτησία του ένα Land Rover Discovery το οποίο ικανοποιεί τις εκδρομικές ανησυχίες του Βρετανού πρωθυπουργού, όπως και μια Mercedes Benz S-Class, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο πολυτελή μοντέλα στον κόσμο των τεσσάρων τροχών.

Rishi Sunak Land Rover Discovery
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Σούνακ έχει επίσης μια Jaguar XJ, η οποία κινείται από έναν 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 225 ίππων, ενώ όπως έχει επιβεβαιώσει και ο ίδιος στο οικογενειακό γκαράζ του υπάρχει και ένα VW Golf.

Παράλληλα, πολλοί θεωρούν ότι στην ιδιοκτησία του έχει και ένα Kia Niro, μιας και είχε φωτογραφηθεί να το ανεφοδιάζει με καύσιμο σε ένα πρατήριο τον Μάρτιο του 2022. Πρόκειται ωστόσο για ένα αυτοκίνητο που είχε δανειστεί από υπάλληλο του εν λόγω πρατηρίου, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας του για τις τιμές των καυσίμων.

Rishi Sunak Kia Niro

Σημειώνεται ότι μολονότι στο πάρκινγκ του υπάρχουν κυρίως αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ο Σούνακ προωθούσε την απαγόρευση πώλησης καινούργιων αυτοκινήτων με θερμικά μοτέρ από το 2030 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ωστόσο, υπαναχώρησε αναβάλλοντας την απαγόρευση από το 2030 για το 2035.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ