Ρεκόρ πωλήσεων για τη Mazda το 2022 στην Ελλάδα

Mazda CX-30

Η ελληνική αντιπροσωπεία της ιαπωνικής εταιρείας συνεχίζει να παρουσιάζει θετικά εμπορικά αποτελέσματα στην αγορά, πετυχαίνοντας άνοδο και τη χρονιά που μας πέρασε.

Η Mazda έκανε την επιστροφή της στην ελληνική αγορά πριν 3μιση χρόνια με τη Mazda AutoOne, μία εταιρεία μέλος του ισχυρού και καταξιωμένου Ομίλου Συγγελίδη μετά από 10 χρόνια απουσίας.

Για να μπορέσει όμως να ορθοποδήσει και να φέρει απτά αποτελέσματα, ο τρόπος λειτουργίας της εγχώριας αντιπροσωπείας βασίστηκε σε συγκεκριμένες αξίες, όπως η υψηλή γνώση του προϊόντος, η προθυμία και η άμεση εξυπηρέτηση των υποψήφιων αγοραστών, καθώς και η ευγένεια.

Mazda2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πορεία που έχει χαράξει η ελληνική Mazda AutoOne και ο τρόπος λειτουργίας της αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, κάτι που έχει αντιληφθεί η Mazda Motor Europe, με αποτέλεσμα να την βραβεύσει για τον βαθμό ικανοποίησης των πελατών της και για τον αριθμό πωλήσεων που επιτυγχάνει.

Το περασμένο έτος ήταν πολύ πετυχημένο για την Mazda AutoOne, καθώς κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της το 2022 σε ποσοστό 45%, σε σχέση με το 2021. Για την ακρίβεια, η Mazda πούλησε το 2022 658 αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά, την στιγμή που το αντίστοιχο νούμερο για το 2021 ήταν 454 αυτοκίνητα.

Mazda CX-30

Πέρα από την πληθωρική γκάμα που περιλαμβάνει μοντέλα όλων των κατηγοριών, οι αγοραστές Mazda αναζητούν αυτοκίνητα που ακόμα παράγονται στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αφού το μότο «Made in Japan» είναι συνώνυμο της υψηλής ποιότητας και της αδιαμφισβήτητης αξιοπιστίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mazda αποτελεί μεμονωμένο παράδειγμα αυτοκινητοβιομηχανίας που διατηρεί τις γραμμές παραγωγής της στην Ιαπωνία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με τις πωλήσεις του περασμένου έτους, το αυτοκίνητο πόλης Mazda2 κατάφερε να πουλήσει 415 μονάδες, την στιγμή που το 2021 είχε πουλήσει 194 αυτοκίνητα. Το ανανεωμένο Mazda2 πάτησε τους τροχούς του στη χώρα μας πριν μερικούς μήνες και η γκάμα κινητήρων του διαθέτει τρεις εκδόσεις, τις G75, G90 και G115. Η ισχυρότερη έκδοση σιγοντάρεται από το ήπια υβριδικό σύστημα 22,5V, ενώ η ενδιάμεση G90 διατίθεται με ή χωρίς το ήπια υβριδικό σύστημα 22,5V και με δυνατότητα επιλογής μεταξύ αυτόματου ή χειροκίνητου κιβωτίου. Επιπλέον, υπάρχει και full hybrid έκδοση με 116 ίππους, αυτόματο κιβώτιο και πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Mazda CX-60

Το δεύτερο δημοφιλέστερο εμπορικά αυτοκίνητο της ιαπωνικής εταιρείας για το 2022 είναι το CX-30 που κατάφερε να πουλήσει 139 οχήματα. Το 2021 είχαν πουληθεί 129 Mazda CX-30. Το SUV CX-30 διατίθεται σε τρεις εκδόσεις βενζίνης Skyactiv-G με 122 ή 150 ίππους και Skyactiv-X με 186 ίππους, όλες τους ενισχύονται με το mild hybrid σύστημα κίνησης και διατίθενται με δυνατότητα επιλογής αυτόματου κιβωτίου, ενώ οι δύο ισχυρότερες μπορούν να να εφοδιαστούν και με σύστημα τετρακίνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα άλλα δύο μοντέλα που βοήθησαν στην εμπορική άνοδο της Mazda στη χώρα μας είναι τα SUV CX-5 και CX-60. Το πρώτο κατάφερε να πουλήσει το 2022 13 αυτοκίνητα έναντι των 7 που είχε το 2021, ενώ το μεγαλύτερο CX-60 που φέρει και επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης πέτυχε 14 πωλήσεις.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ