Έσπρωχνε smart για 24 ώρες και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες (Video)

smart puch guinness record

Ένα από τα πιο παράδοξα επιτεύγματα του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες είναι αυτό του Tomislav Lubenjak, που έσπρωξε για 24 ώρες και 107 χιλιόμετρα ένα βάρους 800 κιλών smart στα περίχωρα του Ζάγκρεμπ.

Αυτό που για πολλούς φαντάζει ως εφιάλτης, να σπρώχνουν το αυτοκίνητό τους εξαιτίας μηχανικής βλάβης, για τον Lubenjak ήταν μια ευκαιρία να προσθέσει το όνομά του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Ο Κροάτης, γυμναστής στην επαγγελματική του ζωή, έκανε το καλύτερο marketing του εαυτού του σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διαδρομή που έχει καταγραφεί σπρώχνοντας ένα αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτόν τον εξαντλητικό πνευματικό και σωματικό μαραθώνιο 24 ωρών, ο Lubenjak έσπασε το ρεκόρ 84 χιλιομέτρων που ο ίδιος κατείχε προηγουμένως. Προκειμένου να καταγραφεί το ρεκόρ από τους παρατατηρητές του Guinness World Records, έπρεπε να είναι καθισμένος στη θέση του οδηγού και ένας επιβάτης, κι έτσι έξι εθελοντές έπαιρναν θέση μέσα στο smart κάθε τέσσερις ώρες.

Κατά συνέπεια, το συνολικό βάρος που έσπρωχνε ο Lubenjak αυξήθηκε από τα 730 κιλά που ζυγίζει το smart στα περίπου 800 kg, αν υποθέσουμε ότι κατά μέσο όρο κάθε επιβάτης ζύγιζε 70 κιλά.

Το ρεκόρ σημειώθηκε σε μια κυκλική διαδρομή που χαράχθηκε στους δρόμους της κροατικής πρωτεύουσας, την οποία ο Lubenjak κάλυψε 13 φορές. Πέτυχε το ρεκόρ των 107 χιλιομέτρων μετά από 13 γύρους της διαδρομής, και σε συνολικά 23 ώρες και 18 λεπτά. Είναι εξαντλητικό μόνο και να το ακούει κανείς. Φυσικά, ο Lubenjak έκανε μια τρίλεπτη στάση κάθε μία ώρα, για λίγη ξεκούραση και ενυδάτωση.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του, ο Lubenjak είχε τη συνοδεία της αστυνομίας -που ρύθμιζε τις κυκλοφοριακές συνθήκες- και δεκάδων Κροατών που τον ακολουθούαν κατά διαστήματα και τον επευφημούσαν. Και μόλις ολοκλήρωσε το ρεκόρ, το πανηγύρισε έξαλλα - όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ