Η Toyota Corolla έσπασε το φράγμα των 50 εκατομμυρίων πωλήσεων

Toyota Corolla 2019

Ο ορισμός του «παγκόσμιου αυτοκινήτου», η Toyota Corolla, έχει πετύχει με τις 12 γενιές της σε 55 χρόνια να γίνει το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της ιστορίας - και εξακολουθεί να πωλείται με ρυθμό ενός αντιτύπου ανά 28 δευτερόλεπτα.

Το ιαπωνικό hatchback παράγεται σε 12 (!) εργοστάσια και πωλείται σε περισσότερες από 150 χώρες του κόσμου, και ο αριθμός-ρεκόρ των 50 εκατομμυρίων πωλήσεων αφορά σε κάθε παραλλαγή του αμαξώματός της: στις hatchback, sedan, station wagon, coupe, ακόμα και στις van σε κάποιες αγορές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 1966, που η Corolla πέρασε για πρώτη φορά τα σύνορα της Ιαπωνίας: δεκαπέντε αντίτυπα της δίθυρης sedan εκδοχής της, με κινητήρα 1.1 λίτρου, στάλθηκαν στην Αυστραλία, εγκαινιάζοντας τις εξαγωγές της.

Αν κρίνουμε από την επερχόμενη έλευση της SUV/Crossover έκδοσης Corolla Cross, δεδομένης της ζήτησης που έχει η αντίστοιχη του Yaris, ενδέχεται ο ρυθμός πώλησης των καινούριων Corolla να πέσει και κάτω από τα 28 δευτερόλεπτα.

Η Cross παραλλαγή είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια της Toyota Corolla
Η Cross παραλλαγή είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια της Toyota Corolla

Σε αυτό ίσως συμβάλλει και η hot-hatch έκδοση με τις επεμβάσεις και το logo της Gazoo Racing, που φημολογείται ότι θα διαθέτει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του τρικύλινδρου 1.6 Turbo του Yaris GR, μηχανικό κιβώτιο και τετρακίνηση.

Η Corolla διατηρεί, έτσι, σημαντική διαφορά από το δεύτερο πιο εμπορικό αυτοκίνητο του κόσμου, το Volkswagen Golf, το οποίο δεν έχει αγγίξει ακόμα τα 40 εκατομμύρια πωλήσεις - αλλά, βεβαίως, ξεκίνησε την πορεία του έξι χρόνια αργότερα από το ιαπωνικό αντίπαλό του δέος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ