Ράγες πάνω στη θάλασσα: Τα ομορφότερα 450 μέτρα με τρένο βρίσκονται 1 ώρα μακριά από την Αθήνα - Δείτε βίντεο

proastiakos xalkida thalassa treno

Μια στενή λωρίδα γης «σχίζει» στα δύο τη θάλασσα, χαρίζοντας μια συναρπαστική εμπειρία στους επιβάτες του Προαστιακού.

Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος της Αθήνας δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες πολίτες καθημερινά να μετακινηθούν γρήγορα προς τον τόπο εργασίας τους, προσφέροντας παράλληλα την ευκαιρία για σύντομες αποδράσεις και εκδρομές σε κοντινούς τουριστικούς προορισμούς.

Ένας από αυτούς είναι και Χαλκίδα, η πόλη των «τρελών νερών», με τις δύο εντυπωσιακές γέφυρες, τον όμορφο πεζόδρομο μπροστά στη θάλασσα, το χαρακτηριστικό «Κόκκινο Σπίτι» και την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γαστρονομία, με αποκορύφωμα τις άφθονες επιλογές για θαλασσινά.

Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος επιτρέπει στους κατοίκους της Αθήνας να φτάσουν στην πρωτεύουσα του νομού Ευβοίας σε κάτι περισσότερο από 1 ώρα. Πέρα, όμως, από τη σύντομη διάρκειά του, το ταξίδι στη Χαλκίδα χαρίζει στον ταξιδιώτη και μια εντυπωσιακή εμπειρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
προαστιακός αθήνα χαλκίδα θάλασσα

Περίπου 1 χλμ. πριν τον τερματικό σταθμό του προαστιακού στη Χαλκίδα και για 450 μέτρα το τρένο μοιάζει να ταξιδεύει πάνω από τα κύματα, σαν να αιωρείται στα 2 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Κατά την επιστροφή σας από τη Χαλκίδα στην Αθήνα, ο Προαστιακός περνά ξανά από το σημείο.

Οι ράγες βρίσκονται πάνω σε μια στενή λωρίδα γης, η οποία «σχίζει» τη θάλασσα στα δύο, προσφέροντας μια όμορφη εμπειρία - ειδικά - σε όσους επιβάτες πραγματοποιούν για πρώτη φορά το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

προαστιακός αθήνα χαλκίδα θάλασσα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, το ταξίδι με τον Προαστιακό στη Χαλκίδα, κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να πάρει και μια… τρομακτική χροιά, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που τα κύματα σκεπάζουν τις γραμμές και «μαστιγώνουν» τα παράθυρα των βαγονιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δρομολόγια για το Αθήνα-Χαλκίδα (και το αντίστροφο) εκτελούνται ανά περίπου 1 ώρα, με την τιμή του εισιτηρίου να ανέρχεται στα 6,00 ευρώ. Το μετ' επιστροφής εισιτήριο κοστίζει 9,60 ευρώ.

Δείτε εντυπωσιακά πλάνα μέσα από το βίντεο του Up Stories

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ