Ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται -Το φλεγόμενο πλοίο αδειάζει από αυτοκίνητα

fotia se ploio

Άδοξο ήταν το τέλος που είχαν κάποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο Fremantle στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά στα τέλη Ιουλίου.

Στο λιμάνι Eemshaven της Ολλανδίας βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες το φορτηγό πλοίο Fremantle Highway που ήταν επί μία εβδομάδα τυλιγμένο στις φλόγες, στη Βόρεια Θάλασσα έχοντας στα αμπάρια του σχεδόν 4.000 αυτοκίνητα, ανάμεσά τους και κάποια ηλεκτρικά.

Από τις 19 Αυγούστου, το εξειδικευμένο προσωπικό των σωστικών συνεργείων εκφορτώνει τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του πλοίου. Όπως αναφέρει το ολλανδικό μέσο “eemskrant.nl” και επιβεβαιώνεται από το φωτογραφικό υλικό, πολλά από τα οχήματα που βγαίνουν από το Fremantle Highway είναι άθικτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
fremantley Highway φωτιά

Εν αντιθέσει, ωστόσο, με όσα μετέδιδαν επί ημέρες πολλά ΜΜΕ -περί μηδενικών ζημιών στα μεταφερόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Ro-Ro, τα οποία στην αρχή είχαν χαρακτηριστεί ως υπεύθυνα για την εκδήλωση της φωτιάς- το φωτογραφικό υλικό δείχνει ότι κάποια EVs δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από τον πύρινο εφιάλτη.

Ανάμεσα σε αυτά και μία Mercedes EQE η οποία βγήκε από το πλοίο έχοντας υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Όταν, μάλιστα, τοποθετήθηκε για λόγους ασφαλείας μέσα σε μια δεξαμενή, από το αμάξωμα του αυτοκινήτου άρχισαν να αναδύονται φλόγες, σηματοδοτώντας την επιστράτευση του συνεργείου, το οποίο, αφού τοποθέτησε στη δεξαμενή νερό, στη συνέχεια κάλυψε το όχημα με ειδική «κουβέρτα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την εταιρεία διάσωσης Smit Salvage, η Mercedes EQE που έπιασε φωτιά ήταν ένα από τα τελευταία αυτοκίνητα στα κάτω καταστρώματα. «Είμαστε προετοιμασμένοι για όλους τους κινδύνους και γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Ήμασταν ήδη έτοιμοι και η φωτιά έσβησε γρήγορα».

fremantley Highway φωτιά

Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας έχουν δει και κάποιες φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου, που δείχνουν τα κουφάρια κάποιων αυτοκινήτων, ανάμεσα στα οποία φαίνεται πως υπάρχει μια αμιγώς ηλεκτρική Porsche Taycan.

Ταυτόχρονα με την εκφόρτωση των οχημάτων με το πλοίο, συνεχίζονται και οι έρευνες για την εξακρίβωση των αιτίων που οδήγησαν στην εκδήλωση της φωτιάς που κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσώρας, τα σενάρια που ήλεθαν τη φωτιά να προκλήθηκε από ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν επιβεβαιώνονται, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των οχημάτων που κατάφεραν να γλιτώσουν.

Το πλοίο Fremantle Highway, με σημαία Παναμά, είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το λιμάνι Bremerhaven της Γερμανίας με τελικό προορισμό την Αίγυπτο, ενώ εξέπεμψε για πρώτη φορά σήμα κινδύνου στις 25 Ιουλίου.

To Fremantle Highway ήταν φορτωμένο με χιλιάδες αυτοκίνητα των ομίλων BMW, Mercedes και VW και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για οικονομική καταστροφή που φτάνει σε ύψος τα 300 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ