Το γρηγορότερο τρένο της Ελλάδας από ψηλά -Κινείται με έως και 200 χλμ./ώρα (βίντεο)

Λευκό βέλος

Νωπές παραμένουν ακόμα οι μνήμες από τις πρώτες ελληνικές εμφανίσεις του «Λευκού Βέλους», το οποίο σύντομα θα κινείται με ταχύτητες έως και 200 χλμ./ώρα.

Στις σιδηροδρομικές ράγες έχουν εισέλθει από τις 15 Μαΐου του 2022 οι σύγχρονες αμαξοστοιχίες ETR 470 που έχουν φέρει πιο κοντά την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, εκτελώντας το δρομολόγιο σε μόλις τρεις ώρες και 55 λεπτά.

Οι αμαξοστοιχίες ETR470 διαθέτουν εννέα βαγόνια, ένα εκ των οποίων είναι εστιατόριο και μπαρ, τρία βαγόνια πρώτης θέσης και πέντε οικονομικής. Κάθε αμαξοστοιχία μπορεί να μεταφέρει έως και 475 επιβάτες και περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις, για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι, βελτιώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
γρήγορα τρένα

Προσώρας το «Λευκό Βέλος» μπορεί να κινηθεί με έως και 160 χλμ./ώρα, ενώ μόλις ολοκληρωθεί το έργο «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 Αλλαγών Τροχιάς Σε Εντοπισμένα Τμήματα του Άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Προμαχώνας» Α.Σ 717., αλλά και αυτό της εγκατάστασης του ETCS (European Control Train System), η τελική ταχύτητα θα εκτοξευτεί στα 200 χλμ./ώρα και ο χρόνος ταξιδιού θα μειωθεί στα 3:15’Διαβάστε περισσότερα εδώ.

γρήγορα τρένα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως προαναφέρθηκε, οι αμαξοστοιχίες ETR 470 εκτελούν το δρομολόγιο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας εδώ και αρκετούς μήνες. Προτού, ωστόσο, δοθεί το «πράσινο φως» για τη λειτουργία τους, διενεργήθηκαν αρκετά δοκιμαστικά δρομολόγια, ένα εκ των οποίων είχε καταγραφεί από την… κάμερα του Up Stories, χαρίζοντάς μας μερικές όμορφες εικόνες.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρένα ETR 470 προσφέρουν τις ακόλουθες υπηρεσίες:

· Εστιατόριο - Bar: Οι υπηρεσίες παρέχονται στον αναβαθμισμένο χώρο του εστιατορίου & στην υπόλοιπη αμαξοστοιχία (στις θέσεις των επιβατών) σε τακτά χρονικά διαστήματα.

· Ά θέση: Στους επιβάτες της Ά θέσης προσφέρονται δωρεάν αναψυκτικό/καφές, νερό και σνακ στη θέση του επιβάτη.

· Lockers: Παρέχεται η δυνατότητα φύλαξης χειραποσκευών σε ειδικές θυρίδες στους σταθμούς της Αθήνας, Λάρισας & Θεσσαλονίκης (με χρέωση) .

· AμεA/AMK: Παρέχονται ειδικές υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό για την πρόσβαση στα ETR τρένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

· Πληροφορίες: Συνεχής ενημέρωση του επιβατικού κοινού στις αποβάθρες και επί των τρένων.

· Παροχή ρεύματος: Πρίζες στα καθίσματα των ETR τρένων.

· Ζώα συντροφιάς: Δωρεάν μεταφορά μικρών ζώων σε κλουβί με μέγιστες διαστάσεις 50x40x70. Δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς μεγαλόσωμων σκύλων. Εξαιρούνται οι σκύλοι οδηγοί.

· Μέτρα προστασίας COVID: Εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τους κανονισμούς της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ