Το ψηφιακό πορτοφόλι του οδηγού άλλαξε -Τι μπορείς πλέον να δεις στο κινητό σου τηλέφωνο

gov gr wallet

Όλοι οι οδηγοί πλέον μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματός τους από τον καναπέ του σπιτιού τους.

Στη ζωή των πολιτών έχει μπει από το καλοκαίρι του 2022 το Gov.gr Wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι που παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης -μεταξύ άλλων- της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, υποστηρίζονται οι ψηφιακές κάρτες αναπηρίας, οι ψηφιακές κάρτες ΔΥΠΑ και οι ψηφιακές κάρτες δακτυλίου, έγγραφα που είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Τον περασμένο μήνα, μάλιστα, το Gov.gr Wallet έλαβε μια σημαντική αναβάθμιση, μιας και ενσωμάτωσε τις σημαντικότερες πληροφορίες του MyAuto το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τον ηλεκτρονικό φάκελο κάθε οχήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον, λοιπόν, κάθε οδηγός μπορεί να δει στο ψηφιακό του πορτοφόλι όλα τα στοιχεία του οχήματός του που τηρούνται σε μητρώα φορέων της Δημόσιας Διοίκησης.

Πώς μεταφέρω όλα τα στοιχεία του οχήματός μου στο κινητό μου

Αφού «κατεβάσει» το Gov.gr Wallet (αν δεν το έχει ήδη) στο κινητό του, ανοίγει το "app" και επιλέγει το «+» στο δεξί πάνω σημείο της εφαρμογής και από το υπομενού που θα εμφανιστεί την επιλογή «Το όχημά μου (MyAuto)». Άμεσα, οι πληροφορίες θα εμφανιστούν αυτόματα στην αρχική σελίδα του Gov.gr Wallet, ακριβώς κάτω από το δελτίο ταυτότητας και την άδεια οδήγησης του οδηγού.

govgr wallet myauto

Στο Gov.gr Wallet παρουσιάζονται στοιχεία για την Άδεια Κυκλοφορίας, τα Τέλη Κυκλοφορίας, το ΚΤΕΟ και την Ασφαλιστική Κάλυψη, επιτρέποντας στους οδηγούς να διατηρούν τα εν λόγω χαρτιά συγκεντρωμένα, σε ψηφιακή μορφή, στο κινητό τους τηλέφωνο και να τα φέρουν πάντα μαζί τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιλέγοντας για παράδειγμα ο οδηγός το «κουτάκι» που αφορά το ΚΤΕΟ, θα μπορεί να δει πότε λήγει ο τεχνικός έλεγχος του οχήματός του, έχοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να προγραμματίσει έγκαιρα το επόμενο τεχνικό έλεγχο.

ΚΤΕΟ GOV GR WALLET

Αντίστοιχα, στην ενότητα «Τέλη Κυκλοφορίας» φαίνεται -μεταξύ άλλων- αν έχει ολοκληρωθεί ή εκκρεμεί η καταβολή τους, αν το όχημα είναι σε κίνηση κ.ο.κ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ