Το πρωτότυπο NPX1 είναι ένα ακόμα πιο «άγριο» Hyundai Ioniq 5 N

Hyundai NPX1 Concept

Διανθισμένο με τα σπορ εξαρτήματα N Performance, το πρωτότυπο NPX1 που παρουσίασε η Hyundai στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο είναι ένας ηλεκτρικός κεραυνός.

Σκοπός της παρουσίασης του κορεατικού πρωτοτύπου είναι να εγκαινιάσει τα N Performance Parts, μια σειρά από δυναμικά εξαρτήματα τα οποία θα μπορούν στο εγγύς μέλλον να αποκτήσουν οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων της Hyundai Ν και της Ioniq.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κατάλογος των N Performance Parts υφίσταται από το 2019, αλλά θα επεκταθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας ξεκινώντας μέσα στο 2024 από το νέο, πανίσχυρο ηλεκτρικό Ioniq 5 N - εξ ου και το πρωτότυπο NPX1. Από το 2025 θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας Hyundai N-Ioniq.

Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά N Performance εξαρτήματα του NPX1 είναι το μπροστινό splitter (η πτέρυγα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα) από ανθρακονήματα, τα μαρσπιέ, ο διαχύτης, η πίσω πτέρυγα - καθώς και οι ελαφρού κράματος με ανθρακονήματα ζάντες, τα υψηλής απόδοσης φρένα και οι χαμηλωμένες αναρτήσεις.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί από τον κατάλογο Ν Performance έχουν επιστρατευτεί για αυτό το πρωτότυπο τα bucket καθίσματα και οι επενδύσεις Alcantara που τα καλύπτουν. Μετά την παρουσίαση του NPX1, τα εξαρτήματα αυτά θα δεχθούν τις τελευταίες βελτιώσεις για να περάσουν στην παραγωγή από το 2024, αρχής γενομένης από το Ioniq 5 N.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το 2024, η Hyundai Motor Company θα κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά ως ο ηγέτης της αγοράς των εξαρτημάτων βελτίωσης την εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, όπως επιδεικνύεται από το πρωτότυπο NPX1» είπε ο Joon Park, αντιπρόεδρος του τμήματος Hyundai N.

«Αυτό δεν περιορίζεται στα εξαρτήματα βελτίωσης. Εξελίσσουμε παράλληλα τη δυνατότητα εξατομίκευσης του λογισμικού [των αυτοκινήτων], για λειτουργίες όπως ο ήχος και η ρύθμιση της ανάρτησης, μέσω απομακρυσμένων Over-the-Air αναβαθμίσεων που θα ανοίξουν μια ολοκαίνουρια κατηγορία στην εξατομίκευση των EV και μια συναρπαστική εποχή για την κοινότητα των βελτιώσεων», κατέληξε ο Park.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ