Ο σχεδιαστής των Ferrari παρουσιάζει ηλεκτρικό... τρακτέρ (video)

Pininfarina Straddle Tractor Concept 1

Ο σχεδιαστής αρκετών ιταλικών, και όχι μόνο, supercar, δημιούργησε ένα μοναδικό πρωτότυπο πολυδιαμορφώσιμο τρακτέρ για χρήση σε αμπελώνες.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τον στενό αμπελώνα σας, θα σας προτείνουμε να κάνετε λίγη υπομονή, γιατί το Straddle Tractor Concept της New Holland Agriculture θα σας βάλει σε σκέψεις με τον σχεδιασμό του. Και όχι άδικα, μιας και ο σχεδιαστικός οίκος Pininfarina που το επιμελήθηκε είναι υπεύθυνος για την εμφάνιση αρκετών Ferrari, Alfa Romeo, Lancia, FIAT και πάει λέγοντας.

Pininfarina Straddle Tractor Concept 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα σχεδιαστικά ατελιέ του Pininfarina έχουν “γεννηθεί” ποδήλατα, τρένα, τραμ, γήπεδα ποδοσφαίρου, προσομειωτές αγωνιστικής οδήγησης, μηχανές καφέ, ακόμα και ολυμπιακή δάδα. Οπότε η σχεδίαση ενός τρακτέρ για την New Holland Agriculture δεν μας παραξενεύει.

Για την ακρίβεια, το νέο αυτό τρακτέρ σχεδιάστηκε έχοντας κατά νου το ποτήρι της σαμπάνιας, με την καμπυλωτή καμπίνα να παραπέμπει σε εκείνο. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού θα προορίζεται για τις αγορές περιοχών καλλιέργειας εξαιρετικής αμπελουργίας στην Καμπανία, το Μεντόκ και την Βουργουνδία. Και προφανώς, αυτοί οι premium αμπελώνες χρειάζονται συγκεκριμένων προδιαγραφών “εργαλεία” με πλάτος που δεν ξεπερνά το ενάμιση μέτρο.

Pininfarina Straddle Tractor Concept 3

Η ιδιαίτερη σχεδίαση που θυμίζει ποτήρι σαμπάνιας ευνοεί τρομερά την περιμετρική ορατότητα, με το “εκτεθειμένο” πλαίσιο να θυμίζει περισσότερο σπορ κατασκευές. Ακόμα, το άνοιγμα της καμπίνας είναι αρκετά μεγάλο και σε συνδυασμό με το περιστρεφόμενο κάθισμα, ο οδηγός δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα πρόσβασης στο πολυτελές εσωτερικό με το ξύλινο πάτωμα, τα ποιοτικά υλικά και τον σύγχρονο εξοπλισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακούγοντας όλα αυτά, θα νομίζετε ότι εφοδιάζεται από κάποιον ιταλικό V12 κινητήρα βενζίνης, και όχι άδικα. Το Straddle Tractor Concept όμως σχεδιάστηκε με σκοπό να εφοδιαστεί με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ακολουθώντας όλα τα σύγχρονα πρότυπα βιωσιμότητας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ