Το πρωτότυπο Genesis GV80 Coupe είναι μια ωδή στα sports SUV

Genesis GV80 Coupe Concept

Ένα από τα αμερικανικά αστέρια της έκθεσης αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης ήταν το Genesis GV80 Coupe Concept, που θα μετασχηματιστεί σε ένα εντυπωσιακό μεγάλο SUV παραγωγής.

Η coupe εκδοχή του GV80, του SUV της Genesis που ήδη διατίθεται στην Αμερική, έχει πληθώρα σχεδιαστικών αλλαγών που το διαφοροποιούν και του προσδίδουν σημαντικά περισσότερο δυναμισμό από το πιο οικογενειακό αδερφό του μοντέλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διευθυντής σχεδιασμού της Genesis, Sangyup Lee, είπε ότι το πρωτότυπο αυτό είναι λιγότερο εκθεσιακό και περισσότερο ένα teaser του αυτοκινήτου παραγωγής. «Δεν σχεδιάζουμε πρωτότυπα για τη show business, αλλά για σοβαρούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά ο Lee. «Ο σχεδιασμός της Genesis βασίζεται στη σπορτίφ πολυτέλεια και αυτό έχει καθαρές αναλογίες ενός sports SUV - ισχυρό, αθλητικό χαρακτήρα αλλά παράλληλα και πολύ χώρο στο εσωτερικό του.

»Το μεταξόνιο είναι ίδιο με το GV80, αλλά είναι περισσότερο mainstream SUV με εντελώς διαφορετική εμφάνιση - και το χρώμα σίγουρα βοηθάει! Το εμπρός μέρος εξακολουθεί να ποπνέει πολυτέλεια, αλλά με πιο δυνατό, σπορ χαρακτήρα χάρη στους μεγαλύτερους αεραγωγούς», πρόσθεσε ο Lee.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία από τις κυρίαρχες σχεδιαστικές καινοτομίες του πρωτοτύπου GV80 Coupe είναι οι διπλές γραμμές των LED φωτιστικών σωμάτων, εμπρός και πίσω που προεκτείνονται προς τα φτερά των τροχών προσδίδουν ιδιαίτερα δυναμική αίσθηση. «Δεν μπορούμε να τις συνεχίσουμε σε όλο το μήκος των πλευρών, διότι δεν θα πάρουμε έγκριση τύπου», εξήγησε, μάλιστα, ο Lee. «Αλλά θα τις κρατήσουμε σε όποια σημεία μας επιτρέπει ο Νόμος».

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο του σχεδιασμού είναι η πολύ ιδιαίτερη πίσω πτέρυγα από ανθρακονήματα στην απόληξη της πίσω πόρτας και της fastback σιλουέτας, που μαζί με τον διαχύτη εντείνουν το δυναμισμό της εμφάνισης. Η κλίση του πίσω μέρους προεκτείνεται όσο το δυνατόν πιο πίσω, για να εξοικονομηθεί χώρος για τα κεφάλια των επιβατών στην πίσω σειρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φανταχτερό πορτοκαλί χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες συνεχίζεται και στο εσωτερικό, κυρίως με τα πορτοκαλί σπορ καθίσματα και τις ίδιου χρώματος ραφές των μαύρων επενδύσεών τους. «Αυτό είναι ένα χρώμα που αντιπροσωπεύει την ισχυρή απόδοση και το χρησιμοποιήσαμε παντού στο αυτοκίνητο για να του προσδώσουμε χαρακτήρα επιδόσεων», εξήγησε ο Sangyup Lee.

Κύριο χαρακτηριστικό του εσωτερικού είναι η ψηλή κεντρική κονσόλα που διαχωρίζει τα δύο πίσω bucket καθίσματα, καθιστώντας το GV80 Coupe αυστηρά τετραθέσιο. Πίσω τους έχει τοποθετηθεί roll-cage για την προστασία κατά τη σπορ οδήγηση στην πίστα, αλλά ο κλωβός αυτός δεν θυσιάζει χώρο από τις αποσκευές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τους κινητήρες, το GV80 διατίθεται στη Βρετανία με το μοτέρ 2.5 λίτρων βενζίνης είτε με το 3.0 diesel, αλλά σε άλλες αγορές υπάρχει και ένας V6 3.5 λίτρων. Προς το παρόν είναι άγνωστο με ποιούς από αυτούς θα εφοδιάζεται το GV80 Coupe, όπως βεβαίως και οι τιμές του στην Ευρώπη. Εκτιμάται ότι θα είναι ακριβότερο από το GV80, που ξεκινά από τα περίπου 67.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ