Αυτό είναι το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο του πλανήτη

Xpeng-flying-car

Η άσημη Xpeng θα περάσει στη γραμμή παραγωγή το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο του πλανήτη, η διάθεση του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Νωρίτερα απ’ ότι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο του πλανήτη. Ο λόγος για το κινεζικής προελεύσεως Xpeng X2 το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί πλήρως αυτόνομα πτήσεις σε απόσταση έως και 1.500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το γεγονός ότι η όλη διαδικασία δεν θα απαιτεί τη συμμετοχή του οδηγού δεν προϋποθέτει και την παρουσία κάποιο εκπεδευμένου πιλότου στο cockpit, το οποίο παρ’ όλα αυτά ελάχιστα απέχει από εκείνο ενός μικρού αεροσκάφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Xpeng X2 θα είναι ηλεκτροκίνητο και ως εκ τούτου θα παράγει μηδενικούς ρύπους είτε κινείται στην άσφαλτο είτε στους αιθέρες. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του κινεζικού ιπτάμενου αυτοκινήτου αποτελεί το γεγονός ότι οι πτυσσόμενοι βραχίονες πάνω στους οποίους τοποθετούνται οι έλικες, του επιτρέπουν να περνά σχεδόν απαρατήρητο όταν πατά με τους τροχούς του στην άσφαλτο, παραπέμποντας σε ένα φουτουριστικό μεν, συμβατικό δε τετράτροχο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που μένει να αποδειχθεί, λοιπόν, αν το 2024 το Xpeng X2 θα είναι έτοιμο να περάσει στη γραμμή παραγωγής κι αν φυσικά θα υπάρχει και το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο ώστε οι πτήσεις τέτοιου είδους «αεροσκαφών» θα είναι εφικτή από μη πιστοποιημένους χειριστές.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ