Πρώτη πτήση για το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Samson (video)

bonkers

Την παρθενική του πτήση πάνω από την Πολιτεία της Ουάσιγκτον, πραγματοποίησε το ιπτάμενο αυτοκίνητο Switchblade της Samson Sky, που σχεδιαζόταν για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Με χειριστή-οδηγό το βετεράνο πιλότο δοκιμαστικών αεροσκαφών, Robert Moehle, το ρετροφουτουριστικό τρίτροχο όχημα απογειώθηκε από το διάδρομο του Διεθνούς Αεροδρομίου Grant County. Σε συννεφιασμένο καιρό, αλλά με ήπιες συνθήκες, το αυτοκίνητο-αεροπλάνο πέταξε για περίπου 6 λεπτά, φτάνοντας σε ύψος τα 500 πόδια.

Ο πρώην διευθυντής δοκιμών του Boeing 787, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του 2.400 ώρες πτήσης με 56 διαφορετικά εμπορικά και πειραματικά αεροσκάφη, δήλωσε πανευτυχής που ήταν ο πρώτος που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι-πηδάλιο. Να σημειωθεί πως η συμβολή του στην εξέλιξή του υπήρξε καθοριστική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δε CEO της εταιρείας, Sam Bousfield, νιώθει επίσης υπερήφανος για το επίτευγμα και θεωρεί πως αυτό ήταν ένα σημαντικότατο βήμα για την παραγωγή χιλιάδων Switchblade. Έτσι κι αλλιώς, όπως φαίνεται, το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τεράστιο. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, που οι κρατήσεις είναι μέχρι στιγμής 2.300 από 57 χώρες.

Από πλευράς προδιαγραφών, να αναφέρουμε πως στον δρόμο η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει φτάνει έως τα 125 μίλια (200 χλμ.), ενώ στον ουρανό περίπου τα 200 μίλια (320 χλμ.). Η αυτονομία του με 160 μίλια/ώρα (257 χλμ. περίπου), αγγίζει τα 500 μίλια (800 χλμ.).

Χρησιμοποιεί κανονική αμόλυβδη, μετατρέπεται από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο σε μόλις 3 λεπτά, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του δύο επιβάτες και τις αποσκευές τους. Η τιμή του ξεκινά από τις 170.000 δολάρια (156.000 ευρώ) και στις προϋποθέσεις για το χειρισμό του είναι το δίπλωμα ιδιωτικών αεροσκαφών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ