Αυτή θα είναι η πρώτη ηλεκτρική θωρακισμένη λιμουζίνα

bmw i7 protection

Η BMW συνεχίζει τη μακρά παράδοση που έχει στα θωρακισμένα οχήματα, μέσω μιας υψηλής προστασίας εκδοχή της αμιγώς ηλεκτρικής i7.

Αδειάζει σιγά-σιγά η κλεψύδρα για την εμπορική διάθεση της νέας BMW Σειράς 7 η οποία θα διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδική τεχνολογία, αλλά και ως 100% ηλεκτρική, υπό την ονομασία BMW i7.

Η διεύρυνση της γκάμας ηλεκτρικών της βαυαρικής εταιρείας, αναμφίβολα, συνιστά μια σημαντική είδηση, δεδομένου ότι καταδεικνύει τις επίμονες προσπάθειες της BMW ώστε να ηγηθεί στο νέο καθεστώς της αυτοκίνησης.

Εξίσου σημαντική, ωστόσο, είναι η είδηση ότι η i7 θα διατεθεί και στην έκδοση “i7 Protection”, η οποία θα είναι η πρώτη ηλεκτρική θωρακισμένη λιμουζίνα στα παγκόσμια αυτοκινητικά χρονικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
bmw i7 protection θωρακισμένη

Η BMW ανακοίνωσε το λανσάρισμα της συγκεκριμένης «άτρωτης» έκδοσης λίγο μετά το τέλος της συνάντησης των G7 η οποία πραγματοποιήθηκε από 26 έως 28 Ιουνίου στο Σλος Ελμάου της Άνω Βαυαρίας.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά, η BMW φρόντιζε για τις μετακινήσεις των παγκόσμιων ηγετών, φιλοξενώντας τους στα πίσω καθίσματα μερικών BMW i7 στις εκδόσεις xDrive60.

Παράλληλα, τους γνωστοποίησε ότι το μοντέλο θα διατεθεί σε μια έκδοση που θα υψώνει ασπίδα προστασίας στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Για πρώτη φορά θα παρουσιάσουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό υψηλής προστασίας όχημα – χωρίς συμβιβασμούς στον τομέα της ασφάλειας των πελατών μας. Θα βασίζεται στην BMW i7 και θα αποδεικνύει ότι η βιωσιμότητα μπορεί να συνυπάρξει με τα υψηλά επίπεδα προστασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW, Oliver Zipse. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
bmw i7 protection θωρακισμένη

Υπενθυμίζεται ότι η BMW i7 αυτοσυστήνεται ως ένα τεχνολογικό προϊόν που κάνει τη διαφορά στο απαιτητικό κοινό των υπερπολυτελών αυτοκινήτων. Φέρει το προηγμένο σύστημα iDrive, με την τελευταία γενιά του BMW Operating System, 8, την ίδια ώρα που οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους την BMW Theatre Screen – μια πανοραμική οθόνη 31,3” σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται προς τα κάτω από την οροφή και μεταμορφώνει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε αποκλειστικό ιδιωτικό σινεμά πάνω σε τροχούς.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο, που αναμφίβολα θα εκτιμηθεί από τις υψηλού κύρους προσωπικότητες που θα βρουν θέση στα πολυτελή καθίσματα του μοντέλου.

Αυτό, ωστόσο, που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον είναι πώς θα αντισταθμιστεί το βάρος (η «απλή» i7 ζυγίζει 2.640 κιλά) που θα προσθέσουν μεταξύ άλλων η «πανοπλία» στο αμάξωμα, τα αλεξίσφαιρα τζάμια, αλλά και τα έξτρα συστήματα που θα αφορούν την πυρόσβεση και την παροχή αέρα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
bmw i7 protection θωρακισμένη

Λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές ασφαλείας της BMW i7 Protection δεν υφίστανται προσώρας. Κρίνοντας, ωστόσο, από την BMW X5 VR6 Protection, πρέπει να περιμένουμε να έχει αντοχή σε χτυπήματα από σφαίρες διαμέτρου 7,62x39 σαν και αυτές που «δέχεται» το πυροβόλο AK-47 (Καλασνίκοφ). Ακόμα όλα συνηγορούν ότι η θωρακισμένη ηλεκτρική λιμουζίνα θα αντέχει σε έκρηξη 15 kg ΤΝΤ σε απόσταση 4 μέτρων και χειροβομβίδες DM51.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η BMW i7 θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Tην xDrive60 με 544 άλογα και 745 Nm ροπής και την κορυφαία BMW i7 M70 xDrive με 600 άλογα και ροπή πάνω από 1.000 Nm.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ