Πρόστιμο 8.000 ευρώ για οδηγό που έκανε αναστροφή στην Εθνική (Video)

Αναστροφή Εθνική

Ακριβά θα πληρώσει την απόφασή του να πραγματοποιήσει αναστροφή στη Εθνική Οδό ο οδηγός ενός λευκού SUV, με το χρηματικό πρόστιμο το οποίο καλείται να καταβάλλει να αγγίζει τα 8.000 ευρώ.

Στην τσιμπίδα των ιταλικών αρχών έπεσε οδηγός, ο οποίος με τη δικαιολογία ότι ακολουθούσε τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης έκανε αναστροφή στην Εθνική Οδό, αξιοποιώντας ένα κενό στο προστατευτικό στηθαίο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον A1, τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της Ιταλίας ο οποίος συνδέει το Μιλάνο με τη Ρώμη και παρά το γεγονός ότι δεν προκλήθηκε κάποιο ατύχημα, οι αστυνομικές αρχές έσπευσαν να ταυτοποιήσουν τον δράστη, αξιοποιώντας το υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οδηγός του λευκού SUV όχι μόνον εντοπίστηκε αλλά μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω ακινητοποιήθηκε και πλέον αντιμετωπίζει βαρύτατες κυρώσεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πρώτες πληροφορίες, το χρηματικό πρόστιμο το οποίο θα κληθεί να καταβάλλει ο θρασύτατος οδηγός του λευκού SUV θα αγγίξει τα 8.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα κατασχεθεί και το όχημα για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Κρίνοντας μάλιστα το γεγονός ότι η μοναδική δικαιολογία του οδηγού είναι ότι ο επικίνδυνος ελιγμός πραγματοποιήθηκε μόνο και μόνο επειδή υποδείχθηκε από το σύστημα πλοήγησης, πολύ δύσκολα θα αποφύγει το εξαντλητικό χρηματικό πρόστιμο και την προσωρινή κατάσχεση του αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την τελευταία εβδομάδα, οι αστυνομικές αρχές της Ιταλίας έχουν προβεί στη βεβαίωση τουλάχιστον δύο ακόμα παρόμοιων παραβάσεων, στα οποία πρωταγωνιστούν ένα ιδιωτικής χρήσης όχημα αλλά και ένας τράκτορας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ