Πρόστιμο-μαμούθ σε 83χρονο που πάρκαρε αυτοκίνητα στην αυλή του

abandoned cars

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται ηλικιωμένος από το Σακραμέντο των ΗΠΑ, ο οποίος καλείται να πληρώσει συσσωρευμένα πρόστιμα ύψους 532.000 ευρώ.

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες ενός 83χρονου από το Σακραμέντο των ΗΠΑ, να αποφύγει την πληρωμή συσσωρευμένων ημερήσιων προστίμων που του επιβλήθηκαν λόγω της παράνομης συγκέντρωσης και επεξεργασίας οχημάτων στην αυλή του.

Η περιπέτεια του 83χρονου Dan Altstatt ξεκίνησε το 2014, όταν μετά από τα παράπονα ενός γείτονα, οι αστυνομικές αρχές επισκέφτηκαν την αυλή του, εντοπίζοντας τουλάχιστον 6 οχήματα.

Επρόκειτο για ένα παλιό βαν το οποίο προσπαθούσε να κατασκευάσει στο χορτάρι, παραβιάζοντας την κείμενη νομοθεσία, αλλά και 5 οχήματα που είχε κληρονομήσει από τον αποθανόντα αδερφό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αστυνομικές αρχές έκριναν ότι τα αυτοκίνητα ήταν μη λειτουργικά, ενώ εντόπισαν και άλλα αντικείμενα – μεταξύ των οποίων εξαρτήματα αυτοκινήτων και δεξαμενές προπανίου - με αποτέλεσμα να του επιβάλουν τσουχτερά πρόστιμα.

Το 2015 ο 83χρονος αμφισβήτησε τη νομιμότητα επιβολής των προστίμων από τη δημοτική αρχή της πόλης, με την τελευταία να ανταπαντά με αγωγή εις βάρος του ηλικιωμένου.

Τα επόμενα 8 χρόνια η πόλη του Σακραμέντο και ο 83χρονος συμμετείχαν σε μια μακρά δικαστική διαμάχη, η οποία έλαβε τέλος μετά από την απόφαση του 3ου Εφετείου της Καλιφόρνια, το οποίο έκρινε πως τα επιχειρήματά του ηλικιωμένου ήταν αβάσιμα.

Για κάθε μέρα που περνούσε ο Altstatt λάμβανε πρόστιμο ύψους 250 δολαρίων, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν γύρω στα 570.000 δολάρια (532.000 ευρώ).

Ο ηλικιωμένος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, αναφέροντας ότι είναι αδύνατον να εξοφλήσει το εν λόγω χρηματικό ποσό, ενώ ανησυχεί πως η κατοικία του θα κατασχεθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Alstatt αναμένεται να καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια, αλλά όπως υποστηρίζει, οι πιθανότητες να εισακουστούν τα επιχειρήματά του είναι ελάχιστα.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ