Πρόστιμο 18.000 ευρώ σε οδηγό -Ο απίστευτος τρόπος που περνούσε χωρίς να πληρώνει διόδια

Τέλος τα διόδια στην Ισπανία

Σαν άλλος James Bond, ο οδηγός κατάφερνε να κρύψει τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του μέσω ενός «έξυπνου» συστήματος.

Στις δαγκάνες της λιμενικής αρχής έπεσε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου ένας οδηγός που χρωστούσε χιλιάδες ευρώ σε διόδια, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τη γέφυρα George Washington στο Νιου Τζέρσι, της Νέας Υόρκης.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του λιμεναρχείου, ο οδηγός o οποίος χρωστούσε 20.000 δολάρια (18.400 ευρώ σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) σε διόδια και φόρους, ακινητοποιήθηκε ενώ προσπαθούσε να περάσει δίχως να πληρώσει από τον σταθμό διοδίων στη γέφυρα.

μηχανισμός περιστροφής πινακίδας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμμαχος στην προσπάθεια του οδηγού να γίνεται «καπνός» από τα διόδια ήταν ένας μηχανισμός περιστροφής των πινακίδων κυκλοφορίας, ο οποίος παραπέμπει στο σύστημα που έφερε η διάσημη Aston Martin DB5 του James Bond.

Ο οδηγός αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών, μεταξύ των οποίων, για παραποίηση κυβερνητικού εγγράφου και κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων. Του βεβαιώθηκε επίσης τσουχτερό πρόστιμο για ακατάλληλη επίδειξη πινακίδων κυκλοφορίας και παράλειψη προσκόμισης κάρτας ασφάλισης, ανέφεραν οι αρχές.

γέφυρα Νέα Υόρκη

Σημειώνεται ότι η λιμενική αρχή της Νέας Υόρκης, μόνο το 2023 εισέπραξε 25 εκατ. δολάρια (23,1 εκατ. ευρώ) για απλήρωτα διόδια, ένα ποσό 14% μεγαλύτερο συγκριτικά με το 2022.

Η λιμενική αρχή δημοσίευσε βίντεο (δείτε το εδώ) από τον μηχανισμό περιστροφής της πινακίδας ο οποίος επέτρεπε στον οδηγό να περνάει… αέρα από τα διόδια, αποκρύπτοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα τα ίχνη του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ