Προσωρινό λουκέτο για το εργοστάσιο της Tesla στην Ευρώπη

Tesla Gigafactory

Κλειστό για περισσότερες από δέκα ημέρες θα παραμείνει το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο, εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρουσιάζονται στην παράδοση εξαρτημάτων από τη μακρινή Κίνα.

Στην απόφαση να διακόψει την παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο που διατηρεί στο Βερολίνο από τις 29 Ιανουαρίου έως και τις 11 Φεβρουαρίου οδηγήθηκε η Tesla εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην παράδοση των απαραίτητων εξαρτημάτων.

Οι αρρυθμίες που παρουσιάζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα, οφείλονται στις επιθέσεις που εξαπολύουν το τελευταίο διάστημα οι Χούθι σε φορτηγά πλοία που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι επιθέσεις αυτές αναγκάζουν τις πλοιοκτήτριες εταιρείες να αλλάξουν τη ρότα των πλοίων τους ώστε να αποφύγουν την Ερυθρά Θάλασσα και ως εκ τούτου τον διάπλου της Διώρυγας της Σουέζ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla

Τα πλοία κατευθύνοντα προς το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδος, το νοτιότερο άκρο της αφρικανικής ηπείρου και στη συνέχεια περνούν ανοιχτά των δυτικών παραλίων της Αφρικής πριν καταλήξουν σε κάποια από τα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Η «παράκαμψη» αυτή στοιχίζει όχι μόνο σε χρήμα αλλά και σε χρόνο, καθώς τα πλοία καθυστερούν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους και να παραδώσουν τα αγαθά που μεταφέρουν την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Αυτό σταδιακά οδηγεί σε σημαντικές ελλείψεις στη γραμμή παραγωγής μεγάλων εργοστασίων που προμηθεύονται εξαρτήματα ή πρώτες ύλες από την Κίνα, μεταξύ των οποίων και η Tesla.

Tesla
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της στο Βερολίνο είναι προσωρινή, ωστόσο, αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα του διάπλου των φορτηγών-πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα και τη διώρυγα του Σουέζ, τότε ίσως να μιλάμε για πολύμηνες καθυστερήσεις στης παραγωγή αυτοκινήτων στη γηραιά ήπειρο.

Μάλιστα σε μια περίοδο που οι ελλείψεις σε microchips αποτελεί οριστικά παρελθόν, η είδηση ότι ορισμένοι κατασκευαστές αναγκάζονται να διακόψουν τη γραμμή παραγωγής ξυπνά εφιάλτες και δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες, οδυνηρές ανατιμήσεις. 

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ