Προσοχή στα Βόρεια Προάστια: Νέα μεγάλη απάτη

apati200

Έμπορος από τη Δυτική Αττική μεταφέρθηκε στα Βόρεια Προάστια και πουλά και πάλι ανύπαρκτα αυτοκίνητα εισπράττοντας παχυλές προκαταβολές.

Ένας παλαιός επιτήδειος στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου φαίνεται ότι έχει στήσει νέα κομπίνα στα Βόρεια Προάστια με θύματά του ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι μπροστά στην «ευκαιρία» που τους παρουσιάζεται δυστυχώς πέφτουν στα δίχτυα του απατεώνα.

Ο λόγος για ένας γνωστό γνώριμο των Αρχών και πρώην έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Δυτικά Προάστια ο οποίος μετά τις εκατοντάδες αγωγές και μηνύσεις εξαφανίστηκε από προσώπου γης και όλοι είχαν χάσει τα χνάρια του για αρκετούς μήνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr ο επιτήδειος έχει ανοίξει νέο κατάστημα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Βόρεια Προάστια και μάλιστα συστήνεται στους πελάτες του με ένα ψεύτικο ονοματεπώνυμο!

Ο τρόπος δράσης του δεν έχει αλλάξει και εξακολουθεί να πουλά μία, δύο ή και περισσότερες φορές κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε ανυποψίαστους πελάτες το οποίο όμως δεν του ανήκει! Ναι σωστά διαβάσατε τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο κατάστημα των Βορείων Προαστίων δεν του ανήκουν αλλά τα ενοικιάζει από γνωστές εταιρείες για 1 ή 2 μήνες και στη συνέχεια τους αφαιρεί τις πινακίδες κυκλοφορίας και κατόπιν τα φωτογραφίζει και τα αναρτεί σε γνωστές ιστοσελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων σε άκρως δελεαστικές τιμές. Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές σπεύδουν να αρπάξουν την «ευκαιρία» αλλά όπως αποδεικνύεται το μόνο που χάνουν είναι πέραν της ηρεμίας τους και μερικές χιλιάδες ευρώ που έχουν καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό του επιτήδειου για να κλείσουν το αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επιτήδειος έμπορος για να δικαιολογήσει την αρχική καθυστέρηση της μεταβίβασης ενημερώνει τους υποψήφιους αγοραστές ότι το αυτοκίνητο είναι εισαγωγής και πρέπει να εκτελωνιστεί και στη συνέχεια να εκδοθούν οι ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας με αποτέλεσμα η παράδοση του οχήματος να γίνεται σε περίπου 20 ημέρες.

Βέβαια μόλις παρέλθει το 20ήμερο ο επιτήδειος έμπορος ξεκινά τις αστείες δικαιολογίες στους πελάτες του που περιλαμβάνουν θέματα υγείας του ιδίου ή συγγενικών του προσώπων, ανύπαρκτα προβλήματα στο τελωνείο ή στη Διεύθυνση Μεταφορών μέχρι και επιπλέον χρήματα για τον εκτελωνισμό του οχήματος τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις τα ζητά από τους πελάτες του!

Για να μην δώσει δικαιώματα στις εταιρείες ενοικιάσεων, καθώς το όνομά του «κοσμεί» σε όλο τον κλάδο, ο επιτήδειος έμπορος υπόσχεται σε αλλοδαπούς αμοιβές από 2.000 έως και 5.000 ευρώ για να πάνε να ενοικιάσουν εκείνοι τα οχήματα και στη συνέχεια να τα μεταφέρουν στο κατάστημά του!

Ωστόσο κάποιο στέλεχος μεγάλης εταιρείας ενοικιάσεως αναγνώρισε το όχημά του σε μια online αγγελία και αμέσως έστειλε άνθρωπο στο κατάστημα του επιτήδειου εμπόρου να διαπιστώσει το όχημα που βλέπει στην αγγελία είναι το αυτοκίνητο της εταιρείας ενοικιάσεων. Ο επιτήδειος έμπορος αρχικά προσπαθούσε να πείσει τον άνθρωπο της εταιρείας ενοικιάσεως που εμφανίστηκε ως πελάτης ότι το αυτοκίνητο είναι δικό του και μπορεί να μεταβιβαστεί μέσα σε λίγη ώρα. Ωστόσο η καταγραφή του αριθμού πλαισίου από τον υπάλληλο της εταιρείας ενοικιάσεως απέδειξε ότι το αυτοκίνητο που πωλούσε ο επιτήδειος έμπορος δεν του ανήκε και προφανώς ανακαλύφθηκε η κομπίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμέσως η νομική υπηρεσία της εταιρείας ενοικιάσεως κίνησε όλες τις νόμιμες ενέργειες και τα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν από το κατάστημα του επιτήδειου εμπόρου παρουσίας Εισαγγελέα! Οι δε αλλοδαποί που είχαν ενοικιάσει τα αυτοκίνητα αποκάλυψαν στις Αρχές ότι για κάθε αυτοκίνητο που ενοικίαζαν ο επιτήδειος έμπορος του έδινε από 2.000 έως 5.000 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr το κατάστημα του επιτήδειου εμπόρου στα Βόρεια Προάστια φαίνεται ότι αλλάζει ονομασίες και ήδη οι πρώτοι αγανακτισμένοι πελάτες έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του επιτήδειου εμπόρου. Ωστόσο το ψεύτικο όνομα που χρησιμοποιεί ο επιτήδειος έμπορος δεν τον συνδέει με το βεβαρυμένο παρελθόν του αλλά σύντομα οι δικογραφίες θα ενωθούν και τότε οι Αρχές και η Δικαιοσύνη θα κάνουν αυτό τπου πρέπει. Μέχρι τότε προσοχή στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα «ευκαιρίες» στα Βόρεια Προάστια και μην δίνεται προκαταβολές αν δεν δείτε ότι το όχημα ανήκει στον έμπορο και όχι σε κάποια εταιρεία ενοικιάσεων ΙΧ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ