Προσοχή: Κλέβονται τα Tesla

Tesla κλοπή

Η αστυνομία της Νορβηγίας προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της Tesla ότι υπάρχει περίπτωση να βρεθούν στο στόχαστρο κλεφτών, ύστερα από διαδοχικές κλοπές οχημάτων της εταιρείας.

Μόνο την περασμένη Τετάρτη δύο Tesla Model S κλάπηκαν στις πόλεις Frogner και Jessheim κοντά στο Όσλο από το γκαράζ των ιδιοκτητών τους, με την κάρτα-κλειδί να βρίσκεται μέσα στο σπίτι.

Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση για όλους τους ιδιοκτήτες Tesla στην περιοχή του Όσλο να είναι πολύ προσεκτικοί, αφού δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό το πώς οι κλέφτες κατάφεραν να παραβιάσουν τα αυτοκίνητα και να τα θέσουν σε λειτουργία.

Tesla Key
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι τα αυτοκίνητα της Tesla δεν έχουν κλειδιά, αφού ο ιδιοκτήτης τους μπορεί να τα ξεκλειδώσει είτε μέσω της εφαρμογής που έχει εγκατεστημένη στο κινητό του, είτε μέσω της ειδικής κάρτας που την ακουμπά πάνω στην μεσαία κολώνα της πλευράς του οδηγού, όπου το σύστημα τη διαβάζει και ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο.

Η Tesla στις Η.Π.Α. διαφημίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να κλαπούν τα αυτοκίνητά της και μάλιστα, τα λίγα που έχουν κλαπεί έχουν γρήγορα βρεθεί.

Στην Ευρώπη ωστόσο φαίνεται ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού κλέφτες κατά καιρούς όχι μόνο κατάφεραν να παραβιάσουν τα αυτοκίνητα της Tesla, αλλά κυρίως, τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί, δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

Θέλοντας να απαντήσει σε αυτές τις κλοπές η Tesla έχει προβεί σε ενίσχυση της ασφάλειας των «κλειδιών» της προσθέτοντας και τη δυνατότητα ο οδηγός να μπορεί να εισάγει ένα PIN για να οδηγήσει το αυτοκίνητο (πηγαίνετε στο Controls>Safety and Security>PIN to Drive), ωστόσο φαίνεται ότι οι κλέφτες δεν πτοούνται και συνεχίζουν με επιτυχία να κάνουν δικό τους το Tesla που επιθυμούν.

Tesla Model 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ