Προς πώληση 1 από τις 3 σεντάν Bugatti στην ιστορία σε κατάσταση... κουτιού (video)

Bugatti EB112 1

Η τετράθυρη Bugatti EB 112 δεν κατάφερε να δει το πράσινο φως της παραγωγής, αλλά τα τρία πρωτότυπα είναι λειτουργικά και ένα εξ' αυτών πωλείται.

Το μοντέλο που ακολούθησε το θρυλικό hypercar EB 110 ήταν ένα αντίστοιχων προδιαγραφών 4θυρο fastback με την ονομασία EB 112. Υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του ήταν ο Giorgetto GiuGiaro της Italdesign, καταφέρνοντας να συνδυάσει πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της παλαιότερης ιστορίας της φίρμας, όπως για παράδειγμα η Bugatti Type 57 Galiper. Το αμάξωμα είναι φτιαγμένο από αλουμινίο και το σασί ανθρακονημάτινο, όπως συνέβαινε και με την EB 110.

Bugatti EB112 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Bugatti κατάφερε να ολοκληρώσει την κατασκευή του πρώτου πρωτότυπου, με τα άλλα δύο αυτοκίνητα να μένουν στα σκαριά καθώς χρεοκόπησε. Τα δύο αυτά αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν το 1998 από την Monaco Racing Team, με το ένα από αυτά να βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης νέου ιδιοκτήτη.

Bugatti EB112 3

Η Bugatti EB 112 είναι τετρακίνητη και εφοδιάζεται με 6λιτρο V12 κινητήρα που αποδίδει 456 ίππους. Συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και επιταχύνει το πολυτελές σεντάν επιδόσεων από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μολις 4,3 δλ.. Η τελική ταχύτητα της Bugatti EB 112 φτάνει τα 300 χλμ./ώρα.

Bugatti EB112 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το προς πώληση μοντέλο έχει μόλις 3.900 χλμ. στον ολικό χιλιομετρητή του και είναι σε πλήρως λειτουργική κατάσταση. Πέρα από την πρόθεσή του, ο πωλητής δεν έχει ανακοινώσει τιμή. Μπορούμε όμως να φανταστούμε ότι μια τόσο σπάνια Bugatti δεν θα είναι και σε προσφορά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ