Προχωράει κανονικά το αυτοκίνητο της Apple -Πότε θα το δούμε στους δρόμους;

Apple Car render

Το πολυαναμενόμενο πρώτο ηλεκτρικό και αυτόνομο αυτοκίνητο της Apple είναι μεν ακόμα στα αρχικά στάδια του σχεδιασμού του, αλλά ο αμερικανικός κολοσσός το προχωράει με στόχο να το παρουσιάσει το 2025.

Οι τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το Apple Car είναι ότι η εταιρεία εξελίσσει το λογισμικό της αυτόνομης λειτουργίας οδήγησης του αυτοκινήτου σε συνεργασία με την εταιρεία ημιαγωγών OSAT που έχει τη βάση της στη Νότια Κορέα.

Πέραν των hardware, η OSAT παρέχει στους συνεργάτες της και υπηρεσίες χωροταξικής τοποθέτησης των ηλεκτρονικών συστημάτων στα αυτοκίνητά τους, καθώς και δοκιμών τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνεργασία της Apple με την κορεατική εταιρεία ξεκίνησε φέτος και θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, η OSAT εξελίσσει για λογαριασμό της Apple μια κεντρική μονάδα διαχείρισης του συστήματος αυτόνομης οδήγησης, παρεμφερή με το Autopilot της Tesla. Η μονάδα αυτή χρησιμοποιεί την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μέσω ισχυρών επεξεργαστών, σκληρών δίσκων υψηλής χωρητικότητας και αλληλεπίδρασης πολλαπλών καμερών.

 Ανεπίσημο σχέδιο του Apple Car από τον σχεδιαστή Vanarama, που βασίζεται σε σχέδια πατεντών που έχει καταθέσει η αμερικανική εταιρεία για το ηλεκτρικό και αυτόνομό της αυτοκίνητο.
Ανεπίσημο σχέδιο του Apple Car από τον σχεδιαστή Vanarama, που βασίζεται σε σχέδια πατεντών που έχει καταθέσει η αμερικανική εταιρεία για το ηλεκτρικό και αυτόνομό της αυτοκίνητο.

Παράλληλα, φήμες αναφέρουν ότι τα εργοστάσια ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νοτιοανατολική Ασία (Ταϊλάνδη) και στις Ηνωμένες Πολιτείες που κατασκευάζει η η εταιρεία ηλεκτρονικών Foxconn της Ταϊβάν προορίζονται για τη συναρμολόγηση του αυτοκινήτου της Apple τα προσεχή χρόνια. Κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Foxconn, που στοχεύει να έχει ολοκληρώσει την κατασκευή των εργοστασίων μέχρι το τέλος του 2023.

Επιπλέον, και πέραν των παραπάνω, φημολογείται ότι η Apple βρίσκεται σε διαδικασία επαφών και επιλογής προμηθευτών των επιμέρους εξαρτημάτων του αυτοκινήτου της. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της αμερικανικής εταιρείας ταξίδεψαν για αυτόν το σκοπό στη Νότια Κορέα αρχικά το καλοκαίρι του 2021 και πάλι τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρότι διεξάγεται ένας παγκόσμιος διαγκωνισμός πολλαπλών εταιρειών να εξασφαλίσουν ένα συμβόλαιο προμήθειας με την Apple, η τελευταία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Νοτιοκορεάτες προμηθευτές έχοντας υπόψιν της τις ιδιαίτερες δυνατότητες των κατασκευαστών μπαταριών που βρίσκονται στην ασιατική χώρα.

Πάντα σύμφωνα με τις φήμες, η Apple θα ολοκληρώσει την επιλογή των προμηθευτών για το αυτοκίνητό της μέχρι το τέλος του 2022, και στη συνέχεια θα εκκινήσει ολοταχώς τον τελικό σχεδιασμό, την εξέλιξη και την παραγωγή του ηλεκτρικού και αυτόνομου αυτοκινήτου της μέσα στα επόμενα δύο ως τρία χρόνια.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η Apple φιλοδοξεί να βάλει το αυτοκίνητό της στη γραμμή παραγωγής μέσα στο 2024, αλλά ο ειδικός αναλυτής επί των θεμάτων της αμερικανικής εταιρείας Ming-Chi Kuo εκτιμά ότι η Apple δεν θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το αυτοκίνητό της πριν το 2025 - και δεν θα εκπλαγεί αν αυτό καθυστερήσει ακόμα και μέχρι το 2028.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ