Συνεχίζονται τα προβλήματα στη Lada – Εθελούσια έξοδος με μόνο 3.000 ευρώ

Lada Niva

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία AvtoVAZ, η οποία αναγκάστηκε να εφαρμόσει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – Πόσα δίνει σε όσους το επιλέξουν;

Γενναιόδωρη αποζημίωση σε όσους εργαζομένους της επιλέξουν την εθελούσια έξοδο προσφέρει η AvtoVAZ (μητρική της Lada), σε μια προσπάθεια να μειωθεί το προσωπικό της, εξοικονομώντας πόρους.

Πρόκειται για τους εργαζομένους στην παραγωγική μονάδα στο Izhevsk οι οποίοι θα λάβουν εφάπαξ αποζημίωση περί τα 3.000 ευρώ, ένα ποσό που είναι πέντε έως και εφτά φορές μεγαλύτερο από τον μέσο μηνιαίο μισθό, ή 12 φορές μεγαλύτερο από το κατώτατο μισθό στη χώρα.

Η «AvtoVAz επισημαίνει ότι δεν σκοπεύει να καταφύγει σε μαζικές απολύσεις. Τα μέτρα στήριξης που προτείνονται στο προσωπικό είναι εθελοντικά για κάθε εργαζόμενο», ανέφερε μέσω ανακοίνωσης η εταιρεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι γνωστό, η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα από τις δυτικές κυρώσεις εις βάρος της χώρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει πρωτοφανή έλλειψη εξαρτημάτων, γεγονός που την ανάγκασε να διακόψει μεγάλο μέρος της παραγωγής της ή να κατασκευάζει αυτοκίνητα με απαρχαιωμένο εξοπλισμό.

απολύσεις παραγωγή avtoVAZ

Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί κάποια σημάδια ανάκαμψης, με τη Lada να ανακοινώνει ότι το πιο δημοφιλές μοντέλο της, Granta, μπορεί να εξοπλιστεί και με air-condition.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο η Renault πούλησε σε ρωσικό ινστιτούτο το πλειοψηφικό μερίδιό της στην AvtoVAZ, μόλις για ένα ρούβλι, με εξαετή οψιόν εκ νέου αγοράς.

«Λάβαμε μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση και κάνουμε μια υπεύθυνη επιλογή απέναντι στους 45.000 υπαλλήλους μας στη Ρωσία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Luca de Meo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον δρόμο που χάραξε η Renault ακολούθησαν και άλλοι κορυφαίοι κατασκευαστές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ωθώντας το ρωσικό αυτοκίνητο σε απομόνωση.

απολύσεις παραγωγή avtoVAZ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ