Προαστιακός Δυτικής Αττικής: Το έργο που θα φέρει πιο κοντά το κέντρο της Αθήνας με τα Μέγαρα

proastiakos sidirodromos

Σε φάση εκκίνησης μπαίνει η επέκταση του προαστιακού προς Μέγαρα, ένα έργο που θα προσδώσει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη τόσο στη Δυτική Αθήνα όσο και στη Δυτική Αττική.

Στα έργα που θα αλλάξουν τις μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο, παρέχοντας σημαντική διευκόλυνση στους κατοίκους, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.

Υψηλά στην ατζέντα του υπουργείου βρίσκεται και ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής, ο οποίος σύμφωνα με τον υφυπουργό αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του καλοκαιριού.

Ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής θα φέρει πιο κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας τους κατοίκους των περιοχών από τα Λιόσια έως τα Μέγαρα, και θα εξασφαλίσει τη διασύνδεση περιοχών της Δυτικής Αττικής μεταξύ τους, ενώ θα τις συνδέει με το αεροδρόμιο, τον Πειραιά και το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για την προαστιακή γραμμή Άνω Λιόσια-Ελευσίνα-Μέγαρα, και αφορά την αξιοποίηση τμήματος της παλιάς μετρικής γραμμής Αθηνών-Κορίνθου, που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και περίπου 15 χρόνια.

Προβλέπεται η δημιουργία νέας ηλεκτροκινούμενης γραμμής 36 χλμ. προαστιακού σιδηροδρόμου που θα ξεκινά από τα Άνω Λιόσια, θα περνά από τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα και θα τερματίζει στα Μέγαρα. Το κόστος υπολογίζεται σε 85 εκατ. ευρώ.

προαστιακός σιδηρόδρομος

Το Μετρό πάει Ίλιον

Όπως πρόσθεσε ο υφυπουργός «τόσο η Δυτική Αττική όσο και η Δυτική Αθήνα χρειάζονται ενίσχυση ως προς τις συγκοινωνιακές υποδομές τους», κάτι στο οποίο να συμβάλει και η επέκταση της Γραμμής 2 (κόκκινη) προς Ίλιον, με τρεις νέους σταθμούς σε Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο.

Η συγκεκριμένη επέκταση θα είναι το επόμενο έργο Μετρό που θα προκηρυχθεί έως το τέλος του έτους, ενώ εκτιμάται ότι η επιβατική κίνηση των τριών νέων σταθμών θα ανέρχεται συνολικά σε 51.000 επιβάτες ημερησίως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον αποτελεί ένα στρατηγικής σημασίας έργο για τη Δυτική Αττική, καθώς θα φέρει πιο κοντά το Ίλιον με το Σύνταγμα, με τη μεταξύ τους απόσταση να περιορίζεται στα 20 λεπτά. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ