Προ των πυλών η Mercedes EQA Sedan -Όλες οι πληροφορίες

Mercedes EQA Sedan

Μέσα στους επόμενους μήνες, η Mercedes πρόκειται να επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της αποκαλύπτοντας ένα συμπαγών διαστάσεων sedan, το οποίο θα παραπέμπει σε επίπεδο σχεδιασμού και χαρακτήρα τη μέχρι σήμερα γνωστή CLA.

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του βασικού κύκλου δοκιμών βρίσκεται το νέο συμπαγών διαστάσεων sedan της Mercedes, το οποίο ευελπιστεί να φέρει την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης σε μια κατηγορία που κυριαρχεί απόλυτα το γνωστό σε όλους Tesla Model 3.

Το νέο ηλεκτροκίνητο sedan της Mercedes θα ακολουθήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της οικογένειας μοντέλων EQ, επιτρέποντας στο προτεταμένο ρύγχος με την «κλειστή» κεντρική εισαγωγή αέρα να δηλώσει την ιδιαιτερότητα των τεχνικών προδιαγραφών της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes EQA Sedan

Κατά τα λοιπά, ο σχεδιασμός του αμαξώματος θα παραπέμπει περισσότερο σε ένα τετράθυρο coupe παρά σε ένα τυπικό, τετράθυρο sedan, αποτελώντας επί της ουσίας το αντίπαλο δέος όχι μόνον του κραταιού Tesla Model 3 αλλά και της BMW i4.

Σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών, πάντως, δεν αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις. Η Mercedes-Benz θα αξιοποιήσει τις συστοιχίες μπαταριών και τα ηλεκτρικά μοτέρ που έχουμε ήδη γνωρίσει σε ηλεκτροκίνητες προτάσεις, όπως η EQA και EQB, αξιοποιώντας την παρουσία δύο κινητήρων -έναν σε κάθε άξονα- για τη δημιουργία εκδόσεων υψηλότερων επιδόσεων.

Mercedes EQA Sedan
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτες εικόνες του καμοφλαρισμένου πρωτότυπου επιβεβαιώνουν τις πρώτες πληροφορίες που θέλουν το «μικρό» ηλεκτροκίνητο sedan της Mercedes να υπερβαίνει σε μήκος τα 4,5 μέτρα και να ακολουθεί μια πιο επιθετική σχεδιαστική λογική σε σύγκριση με την ήδη γνωστή A-Class Sedan.

Η αποκάλυψη της νέας Mercedes EQA Sedan πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2023, ωστόσο, η διάθεσή της στην ευρωπαϊκή αγορά πρόκειται να ξεκινήσει, όπως όλα δείχνουν, στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Mercedes EQA Sedan

Μάλιστα, η EQA Sedan δεν είναι η μοναδική ηλεκτροκίνητη μπερλίνα που έχουν στα σκαριά οι Γερμανοί, καθώς στον σχεδιασμό της Mercedes-Benz βρίσκεται και η δημιουργία της EQC Sedan, η οποία θα πλησιάζει σε μέγεθος και προδιαγραφές τη C-Class.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ