Πανευρωπαϊκή οδηγική πρεμιέρα στην Ελλάδα για το Ford Ranger Wildtrak X

Ford Ranger Wildtrack X

Από τις 16 έως και τις 18 Οκτωβρίου οι δημοσιογράφοι από 17 διαφορετικές χώρες και μέλη της επιτροπής του θεσμού International Pick Up Award είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να οδηγήσουν στη χώρα μας την έκδοση Wildtrak X του νέου Ford Ranger.

Το νέο Ford Ranger ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής που κυριολεκτικά έκλεψε την παράσταση στην τριήμερη εκδήλωση και δοκιμή που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 16 έως και τις 18 Οκτωβρίου στα πλαίσια της διεθνούς διοργάνωσης International Pick Up Award (IPUA).

Ύστερα από την αντίστοιχα επιτυχημένη εκδήλωση του καταξιωμένου θεσμού που έλαβε χώρα στην Κροατία το 2021, η ομάδα των δημοσιογράφων και μελών της κριτικής επιτροπής που προέρχεται από 17 διαφορετικές χώρες ταξίδεψε φέτος στην Ελλάδα έχοντας για πρώτη φορά τη μοναδική ευκαιρία να οδηγήσει και να αξιολογήσει κάτω από ιδανικές συνθήκες τις κορυφαίες δυνατότητες του νέου Ford Ranger σε ειδικά επιλεγμένες διαδρομές εντός και εκτός της ασφάλτου της Αθηναϊκής Ριβιέρας – μιας από τις πλέον όμορφες και γραφικές παραλιακές περιοχές της Ευρώπης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford Ranger

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, το νέο Ford Ranger άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου που συμμετείχαν σε αυτή. Τόσο με την απαράμιλλη και επιβλητική του σχεδίαση, όσο και με τα κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και τις δυνατότητές του εντός και εκτός δρόμου. Μάλιστα, ειδικά για τις ανάγκες της εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, τα μέλη της κριτικής επιτροπής του οργανισμού Van of the Year - οι οποίοι απετέλεσαν και την ομάδα των δοκιμαστών - είχαν την ευκαιρία να βρεθούν πίσω από το τιμόνι της προηγμένης και πλούσια εξοπλισμένης έκδοσης Wildtrak X, η οποία διατίθεται αποκλειστικά με το αμάξωμα Double Cab, στα πλαίσια της πρώτης ευρωπαϊκής οδηγικής πρεμιέρας για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ford Ranger
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο προηγμένος bi-turbo κινητήρας ντίζελ 2.0L EcoBlue της έκδοσης Wildtrak X ικανοποίησε απόλυτα τα μέλη της επιτροπής, χάρη στην οικονομία καυσίμου και τις ανταγωνιστικές του επιδόσεις. Με μέγιστη ισχύ που φτάνει τους 205 ίππους (151 kW) στις 3.750 σ.α.λ. και ροπή 500 Nm στις 1.750 σ.α.λ., το διαμάντι της Ford που φιλοξενείται κάτω από το επιβλητικό καπό της συγκεκριμένης έκδοσης συνδυάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με το κορυφαίο στην κατηγορία αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, εξασφαλίζοντας ευκολία στην καθημερινότητα και την εργασία, αλλά και σπορ απόδοση όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν.

Κατά την οδήγηση του νέου Ranger Wildtrak X στις ειδικά επιλεγμένες εκτός δρόμου διαδρομές της Αττικής στην περιοχή της Λαυρεωτικής, ιδιαίτερα θετικά ήταν επίσης τα σχόλια όλων και για το πρόγραμμα οδήγησης Rock Crawl - που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμο μόνο στην έκδοση Raptor. Το σύστημα αυτό ρυθμίζει την απόκριση του γκαζιού, τον έλεγχο του συστήματος πρόσφυσης αλλά και το πρόγραμμα αλλαγής ταχυτήτων με στόχο τον βέλτιστο έλεγχο του οχήματος κατά την «πλοήγησή» του με χαμηλές ταχύτητες σε βραχώδη και κακοτράχαλα εδάφη.

Ford Ranger
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή, το πακέτο των off-road τεχνολογιών που ανοίγουν νέους ορίζοντες και διευρύνουν τις ήδη υψηλές δυνατότητες του νέου Ranger Wildtrak X περιλαμβάνουν το Trail Turn Assist, το οποίο χρησιμοποιεί ένα σύστημα torque vectoring που χρησιμοποιεί τα φρένα για μείωση της ακτίνας στροφής μέχρι και 25% σε περιορισμένους χώρους, καθώς και το Trail Control, που λειτουργεί όπως το cruise control. Με αυτό, ο οδηγός του νέου pick up της Ford, σε δύσκολα εδάφη μπορεί απλά να επιλέγει ταχύτητα κίνησης κάτω από 32 km/h με το όχημα να διαχειρίζεται αυτόματα την επιτάχυνση και την πέδηση για να τη διατηρήσει σταθερή – έτσι ο ίδιος μπορεί να επικεντρώνεται στους ελιγμούς διεύθυνσης του οχήματος.

Ford Ranger

Τα μέλη της επιτροπής του θεσμού International Pick Up Award που βρέθηκαν στην Ελλάδα ανέδειξαν και άλλες παραμέτρους που κάνουν το νέο Ranger Wildtrak X - αλλά και τις εκδόσεις Wildtrak και Raptor που επίσης έδωσαν το παρών - να ξεχωρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό του είδους, όπως ο πλήρης εξοπλισμός που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα «συστατικά» για κορυφαία συνδεσιμότητα, ασφάλεια και άνεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής των δοκιμών του International Pick Up Award 2023 που έγινε στη χώρα μας, θα κατακτήσει τη διάκριση IPUA 2024-2025. Η ανακοίνωση και απονομή στον νικητή θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση Solutrans, στη Λυών της Γαλλίας στις 22 Νοεμβρίου 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ