Πρεμιέρα με 665 ίππους για τη νέα Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage

Έξι χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή της στη γηραιά ήπειρο, η Aston Martin Vantage δέχεται μια εφ’ όλης της ύλης αναβάθμιση, φτάνοντας σε ισχύ τους 665 ίππους.

Αναβαθμισμένη πρόκειται να επιστρέψει μέσα στο 2024 η Aston Martin Vantage, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην 70χρονη πορεία της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το εμβληματικό coupe της βρετανικής φίρμας παρουσιάζει ένα ακόμα δυναμικότερο προφίλ, χάρη στις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στον σχεδιασμό του αμαξώματός του αλλά και στις αναβαθμίσεις των μηχανικών μερών.

Aston Martin Vantage
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώτος λόγος ανήκει στον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων, η ισχύς του οποίου αυξήθηκε κατά 155 ίππους φτάνοντας στην αναβαθμισμένη εκδοχή του τα 655 άλογα.

Πέρα από τον κινητήρα, αλλαγές παρουσιάζει και το σύστημα μετάδοσης και ειδικότερα η τελική σχέση μετάδοσης του αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων της ZF, η οποία μειώθηκε ώστε να εξασφαλιστούν ακόμα ταχύτερες επιταχύνσεις.

Aston Martin Vantage

Για του λόγου το αληθές η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται πλέον σε κάτι παραπάνω από 3,5 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα σταματά στα 325 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αναβαθμισμένο επιστρέφει και το σύστημα ελέγχου επιτάχυνσης (Launch Control), ενώ πλήρως παραμετροποιήσιμο είναι και το Traction Control.

Aston Martin Vantage
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέο είναι το σύστημα πέδησης, τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, όπως και το setup του συστήματος διεύθυνσης, διαμορφώνοντας ένα ταχύτερο, αποτελεσματικότερο και απολαυστικότερο τετράτροχο.

Σε ό,τι αφορά στις σχεδιαστικές αλλαγές, η τεράστια εισαγωγή αέρα στο μπροστινό τμήμα έχει μεταμορφώσει το ρύγχος του αμαξώματος, η νέα εικόνα του οποίου παραπέμπει σε προτάσεις της Aston Martin προγενέστερων δεκαετιών.

Aston Martin Vantage

Αντιστοίχως, στο εσωτερικό της ανανεωμένης Aston Martin Vantage ξεχωρίζει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την οθόνη αφής των 10,25 ιντσών, η οποία ενσωματώνεται στην κεντρική κονσόλα χωρίς μάλιστα να καταργεί πλήρως τους φυσικούς διακόπτες ελέγχου βασικών λειτουργιών.

Η ανανεωμένη Aston Martin Vantage πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της στους ευρωπαϊκούς δρόμους την προσεχή άνοιξη, ξεκινώντας την πορεία της από τις μεγαλύτερες αγορές της γηραιάς ηπείρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ