Ελλάδα: Έρχονται νέες ψηφιακές κάμερες στις λεωφορειολωρίδες - Πού θα τοποθετηθούν

Leoforiolorida

Στην προμήθεια καμερών που θα «συλλαμβάνουν» όσους βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι και τους οδηγούς που εμποδίζουν την κίνηση των λεωφορείων προχωρά ο ΟΑΣΑ.

Μαζί με την επιστροφή της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πρωτεύουσα, έχει επανέλθει στο προσκήνιο και το φαινόμενο της κίνησης των οχημάτων στις αποκλειστικές λωρίδες κίνησης λεωφορείων, όπου η αστυνόμευση είναι ανεπαρκής.

Δεδομένων των προβλημάτων που προκαλούνται στην κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων, ο ΟΑΣΑ θα προμηθευτεί 12 νέες, σύγχρονες ψηφιακές κάμερες και ισάριθμους θαλάμους υποδοχής για την επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων και την καταγραφή παραβάσεων ορίων ταχύτητας.

Η προμήθεια του εξοπλισμού θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπροσθέτως, ο ΟΑΣΑ αποσκοπεί να εγκαταστήσει δύο σταθμούς εργασίας σε αντίστοιχες Διευθύνσεις της Τροχαίας όπου θα γίνεται η επεξεργασία η έκδοση και η αποστολή των βεβαιώσεων παραβάσεων σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων (Α.Λ.Λ.) με τη μέθοδο αυτόματης λήψης φωτογραφιών και δίχως την παρουσία αστυνομικών ή άλλων εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων. Η βεβαίωση και καταγραφή των παραβάσεων θα γίνεται με RADAR και ταυτόχρονη φωτογράφηση των οχημάτων. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 608.592 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Η τοποθέτηση των 12 καμερών θα γίνει σε ισάριθμες θέσεις, οι οποίες επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Τροχαία και όπου θα υπάρχουν εγκατεστημένες προειδοποιητικές πινακίδες. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν στα εξής σημεία:

- 5 κάμερες στη Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας
- 1 κάμερα στη Λεωφ. Κηφισίας
- 3 κάμερες στη Λεωφ. Μεσογείων
- 3 κάμερες στη Λεωφ. Αλεξάνδρας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για την παραβίαση λεωφορειολωρίδας ανέρχεται σε 200 ευρώ, ενώ σε περίπτωση στάθμευσης σε αυτήν, επιπλέον του προστίμου εισόδου, αφαιρούνται οι πινακίδες και απομακρύνονται τα οχήματα.

λεωφορειολωρίδες ΟΑΣΑ κάμερες

Η λειτουργία του συστήματος

Το σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ραντάρ - φωτογραφικής κάμερας) θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως τοποθετημένο σε στύλο-καμπίνα (θάλαμο) και θα ελέγχει την ταχύτητα όλων των διερχομένων οχημάτων. Το όχημα που παραβιάζει την λεωφορειολωρίδα θα καταγράφεται και θα αποτυπώνεται στην φωτογραφία.

Επίσης στη φωτογραφία θα εμφανίζεται η ταχύτητα κίνησης, το σημείο της παράβασης, η κατεύθυνση, η ημερομηνία, η ώρα καθώς επίσης και ότι στοιχείο κρίνεται απαραίτητο για την τεκμηρίωση της παράβασης.

Η παράβαση θα καταγράφεται σε φωτογραφία μέσω ειδικής έγχρωμης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού επιβατικών (Ι.Χ.) και φορτηγών.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ